Acer anunta prima tableta cu sistemul de operare Chrome OS

Acer anunta prima tableta cu sistemul de operare Chrome OS

Sistemul de operare Chrome OS a rulat pe laptopuri, desktopuri, convertibile si dispozitive all-in-one, dar pana acum acesta nu a rulat pe o tableta. Acest lucru se schimba cu Acer Chromebook Tab 10, prima tableta care ruleaza sistemul de operare Chrome OS.

S-a spus recent ca prima tableta cu sistemul de operare Chrome OS ar putea fi lansata in curand si chiar asta s-a intamplat. Compania a anuntat lansarea oficiala a Acer Chromebook Tab 10 care este prima tableta propulsata de sistemul de operare bazat pe Cloud al Google pentru sectorul educatiei.

CITESTE SI:  Procesoarele Core de a opta generatie ale Intel vor fi dezvaluite pe 21 august

Acer Chromebook Tab 10 cu sistemul de operare Chrome OS dispune de un ecran LCD de 9,7 inci cu rezolutie de 2048 x 1535 pixeli, vine cu un procesor OP1 care integreaza procesoare Cortex-A72 dual-core si Cortex-A53 quad-core alaturi de 4GB de RAM si mai exista un spatiu de stocare de 32GB.

Vine cu o camera principala de 5MP, o camera frontala de 2MP, o baterie de 34Wh, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.1 si un port USB Type-C. Tableta Acer cu cu sistemul de operare Chrome OS va avea suport pentru Google Play Store, ceea ce inseamna ca va putea sa ruleze aplicatii Android incepand din prima zi.

CITESTE SI:  Faceti cunostinta cu Xperia Z4 Tablet - cea mai subtire si usoara tableta din lume

De asemenea, tableta Acer cu Chrome OS este livrata cu un stylus Wacom EMR care va permite elevilor sa controleze aplicatiile mai precis, precum si sa deseneze. Tableta Acer Chromebook Tab 10 va suporta in viitor realitatea augmentata, ceea ce va permite elevilor sa invete in moduri noi cu Expeditions AR.

Tehnologia AR a companiei Google este cea care cartografiaza sala de clasa si apoi plaseaza obiecte 3D in aceasta pentru ca elevii sa invete mai usor. Acer a confirmat ca Chromebook Tab 10 cu sistemul de operare Chrome OS va fi disponibila pentru clientii din sectorul educatiei si pentru cei comerciali din America de Nord la un pret de 329 de dolari incepand din aceasta luna. Tableta Acer cu sistemul de operare Chrome OS va fi, de asemenea, lansata in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) in luna mai la un pret de 329 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *