ESA (Agentia Spatiala Europeana) a lansat primele imagini ale universului intunecat capturate de telescopul sau spatial Euclid care a fost construit pentru a detecta si observa materia si energia intunecate.
Agentia Spatiala Europeana spera sa creeze cea mai extinsa harta 3D a universului nostru si planuieste sa faca asta cu telescopul spatial Euclid care e un observator construit pentru a captura imagini ale universului si pentru a vana dovezi ale materiei intunecate si ale energiei intunecate.
Denumit de Agentia Spatiala Europeana „detectivul unviversului intunecat”, Euclid are mult potential, iar primele imagini reale ale telescopului au aparut in sfarsit, cu un efect stralucitor.
Oamenii de stiinta estimeaza ca 95% din universul nostru e alcatuit din materie si energie intunecate, dar ambele entitati nu au fost inca observate in mod direct.
Desi nu intelegem inca ce sunt aceste entitati, intelegem ca prezenta lor e cheia care cauzeaza schimbari subtile in aparenta si miscarile lucrurilor pe care le vedem in cosmos.
Pentru a dezvalui mai multe despre aceste influente intunecate, Euclid va captura fotografii de foarte inalta calitate ale cerului in timp ce analizeaza in profunzime universul distant.
Si pentru a demonstra cat de puternic e telescopul, ESA a lansat primele fotografii color capturate de Euclid, iar acestea sunt absolut uimitoare. ESA a lansat cinci imagini capturate de telescopul spatial.
Aceste imagini ale universului includ perspectiva telescopului spatial Euclid asupra grupului Perseus, o galaxie spiralata cunoscuta ca IC 342, galaxia neuniforma NGC 6822, grupul globular NGC 6397 si Nebuloasa Horsehead. Toate aceste imagini ofera o calitate fantastica oricarui detaliu si prezinta adevaratul potential al noului observator al ESA.