Juno, o naveta spatiala, a capturat de aproape imagini cu Io, o luna vulcanica a planetei Jupiter. Imaginile capturate la o distanta de sute de milioane de kilometri de Pamant au fost incarcate pe Twitter de agentia spatiala NASA din SUA.
Naveta spatiala a NASA a facut o alta trecere pe langa gigantul gazos al sistemului nostru solar (Jupiter), capturand si mai multe fotografii cu Io care ne taie respiratia.
Io e luna vulcanica a Jupiter. NASA a impartasit noile imagini pe Twitter, prezentand Io in niste umbre uimitoare. Aceasta nu e prima data cand Juno a capturat imagini cu lunile care inconjoara planeta.
In 2022, Juno a finalizat prima sa trecere pe langa Europa (si acesta un satelit natural al acelei planete), capturand noi imagini care prezinta luna in toata gloria sa.
Aceste ultime fotografii cu Io sunt o alta realizare a Juno care orbiteaza in jurul Jupiter si invata mai multe despre acea planeta si despre lunile sale diverse.
Aceste noi imagini au fost capturate atunci cand Juno si-a incheiat cea mai recenta trecere, pe 16 mai. Fotografiile sunt relativ de departe, oferindu-ne o privire asupra lunii de la distanta, asupra suprafetei sale invaluite in umbra.
E o priveliste excelenta care nu se poate uita, mai ales ca misiunea JUICE a Agentiei Spatiale Europene isi croieste drum spre Jupiter si lunile Jovian, in speranta ca ne vor invata mai multe despre acei sateliti naturali ai acelei planete.
In cazul celei mai recente treceri, agentia spatiala NASA spune ca Juno a zburat in spatiu peste 820 de milioane de kilometri, documentand prin imagini intalnirile cu trei dintre cele patru cele mai mari luni ale planetei Jupiter in acel timp. Cea mai recenta trecere a Juno a fost cea mai apropiata de Io, distanta dintre naveta spatiala si Io ajungand la circa 35.000 de kilometri.
Oh hello, Io! During its 51st close flyby of Jupiter on May 16, our #JunoMission captured these views of Jupiter's volcanic moon Io.
More about Juno's exploration of Io: https://t.co/QhqQNP8Cgy
Other recent images: https://t.co/Ql7aCQvRqY
???? processed by Kevin M. Gill pic.twitter.com/QS4eWfzIi3
— NASA Solar System (@NASASolarSystem) May 18, 2023