A fost un dezvoltat un senzor prin intermediul caruia castile intraauriculare pot deveni gadgeturi care sunt capabile sa inregistreze activitatea cerebrala. Acest lucru poate fi util pentru a diagnostica diferite tipuri de convulsii prin casti.
Cercetatorii de la Universitatea din California San Diego au descoperit o cale de a transforma castile de zi cu zi in gadgeturi high-tech care pot inregistra activitatea electrica din interiorul creierului.
Senzorii flexibili imprimati 3D (screen-printed) nu doar ca sunt capabili sa detecteze activitatea electrofiziologica care vine din creier, ci si un acid organic si lactic pe care corpul il produce sub piele in timpul exercitiilor sau a activitatii metabolice normale.
Pentru ca urechea contine astfel de glande si pentru ca sunt anatomic adiancente creierului, castile sunt un instrument ideal pentru a aduna acest tip de date.
V-ati putea intreba de ce oamenii de stiinta sunt interesati sa colecteze informatii biometrice despre activitatea cerebrala cu acest senzor care se ataseaza de casti. Impreuna, electroencefalograma si acidul lactic care provine din piele pot fi folositi pentru a diagnostica diferite tipuri de convulsii.
Exista peste 30 de tipuri de convulsii inregistrate care sunt categorisite diferit in functie de zonele creierului care sunt afectate in timpul unei convulsii.
Dar chiar si dincolo de diagnostice, aceste variabile pot fi de ajutor daca doriti sa obtineti o imagine mai buna a performantei personale in timpul unui exercitiu.
In plus, aceste date biometrice pot fi folosite pentru a monitoriza stresul si nivelurile de concentrare. Si desi detectarea de date biometrice din interiorul urechii nu e o noua inovatie, noua tehnologie de senzor e unica pentru ca poate masura atat activitatea cerebrala cat si acidul lactic de sub piele cu castile.