fbpx

Tehnologia inedita care va dezvolta noi antibiotice

Tehnologia inedita care va dezvolta noi antibiotice

Ori de cate ori ai o infectie, doctorii prescriu in general antibiotice. Cu toate acestea, neajunsul cu antibioticele este ca totul e un joc nesfarsit. Asta pentru ca, ceea ce poate functiona astazi s-ar putea sa nu mai functioneze data viitoare.

Acest lucru are legatura cu faptul ca bacteriile sufera mutatii si evolueaza, putand ajunge chiar pana in punctul in care acel antibiotic nu mai functioneaza.

Asa cum am spus, acest lucru poate fi un neajuns, deoarece cercetatorii trebuie sa incerce constant sa afle cum trebuie sa procedeze in continuare.

CITESTE SI:  Microsoft adauga caracteristici cu inteligenta artificiala la Bing

Cu toate acestea, se pare ca domeniul medical tocmai a obtinut o sustinere din partea tehnologiei AI (inteligentei artificiale). Tehnologia AI le-a permis cercetatorilor sa dezvolte antibiotice noi care pot lupta impotriva unora dintre tulpinile de bacterii mai rezistente la antibiotice.

Pentru a instrui tehnologia AI, cercetatorii i-au indicat sistemului ce tip de molecule ucid bacteriile. Acestia au alimentat tehnologia AI cu o biblioteca de aproximativ 2500 de medicamente si compusi naturali, dar si cu informatii despre cat de bine functioneaza aceste medicamente impotriva E-coli.

CITESTE SI:  In 2023 vor aparea pentru prima data jocuri mari bazate pe aceasta tehnologie

Odata ce tehnologia AI a fost instruita, cercetatorii au pus tehnologia AI sa se uite pe 6000 de compusi care sunt in prezent analizati si avuti in vedere pentru tratarea diferitelor boli umane, iar apoi sa caute compusi care ar putea parea eficienti.

De asemenea, cercetatorii au invatat sistemul de inteligenta artificiala sa gandeasca neconventional, unii compusi nu numai parand eficienti, dar si fiind diferiti de antibioticele existente.

La randul sau, acest lucru ar permite antibioticelor sa fie mai eficiente, deoarece ar permite uciderea bacteriilor inainte ca acestea sa aiba sansa sa dezvolte rezistenta.

CITESTE SI:  Cersetorii de atentie

Acest lucru pare a fi deosebit de eficient, deoarece, conform cercetatorilor, procesul a avut nevoie de un timp scurt. Cercetatorii spera acum sa poata aplica aceasta tehnologie si algoritm pentru a dezvolta antibiotice care sunt mai selective cu bacteriile pe care le ucid. In cele din urma, cercetatorii spera ca tehnologia AI le-ar permite sa dezvolte noi medicamente.

Facebook