fbpx

Tara in care se folosesc monitoarele Bluetooth pentru urmarirea contactilor pentru coronavirusul Wuhan

Tara in care se folosesc monitoarele Bluetooth pentru urmarirea contactilor pentru coronavirusul Wuhan

Pentru a limita coronavirusul Wuhan, e importanta urmarirea contactilor. Aceasta e folosita pentru a urmari traseul infectiei pentru a vedea cu cine ar fi intrat in contact persoana infectata, ceea ce permite acelor oameni sa descopere daca trebuie sa se testeze si, eventual, sa se carantineze, pentru a reduce coronavirusul Wuhan.

Majoritatea solutiilor de urmarire a contactilor pentru coronavirusul Wuhan se bazeaza pe smartphone-uri si aplicatii, ceea ce are logica, avand in vedere ca multi dintre noi ne ducem smartphone-urile cu noi oriunde.

CITESTE SI:  Primele smartphone-uri Android Nokia ar putea sosi pana la sfarsitul acestui an

Cu toate acestea, exista unii care nu au smartphone-uri, cum ar fi persoanele in varsta care inca se simt mai confortabil folosind telefoane simple.

Acesta e motivul pentru care guvernul din Singapore a anuntat ca, pentru persoanele in varsta care nu detin un smartphone, se poate opta pentru folosirea unui monitor Bluetooth pentru urmarirea contactilor pentru coronavirusul Wuhan.

Aceste monitoare Bluetooth pot comunica intre ele – si la fel si aplicatia de smartphone TraceTogether – astfel incat sa se contribuie la eforturile de urmarire a contactilor in Singapore, chiar si pentru persoanele care nu au un smartphone.

CITESTE SI:  Asta va ajunge mai intai pe iPad si mai apoi pe iPhone, spun surse

In cazul in care o persoana cu acel monitor intra in contact cu cineva care are coronavirusul Wuhan (si care poarta de asemenea monitorul Bluetooth), acea persoana va fi apoi contactata pentru a fi sfatuita sa se testeze.

Daca se determina ca acea persoana este infectata cu coronavirus, datele de la monitorul Bluetooth pot fi apoi descarcate pentru a se dezvalui cu cine a intrat acea persoana in contact.

CITESTE SI:  iPhone-urile din 2020 ale Apple ar putea avea pentru prima data acest ecran

Pentru a domoli ingrijorarile potentiale de confidentialitate, aceste monitoare Bluetooth pentru urmarirea contactilor nu au WiFi, GPS sau capacitati celulare, ceea ce inseamna ca guvernul nu poate detecta unde este afla purtatorul. De asemenea, monitorul Bluetooth pentru urmarirea contactilor pentru coronavirusul Wuhan retine date numai din ultimele 25 de zile.