fbpx

Tara in care aplicatiile pentru coronavirusul Wuhan devin obligatorii

Tara in care aplicatiile pentru coronavirusul Wuhan devin obligatorii

Exista o tara in care aplicatiile de urmarire a contactilor pentru coronavirusul Wuhan vor deveni obligatorii. Toti lucratorii din acea tara vor fi obligati sa instaleze acel soft pe smartphone-urile lor.

Aplicatiile de urmarire a contactilor pentru coronavirusul Wuhan sunt de obicei optionale in tarile care le folosesc, dar in India sunt efectiv obligatorii.

Un minister al tarii va solicita ca toti lucratorii, publici sau privati, sa foloseasca aplicatia Aarogya Setu pentru coronavirus incepand cu 4 mai. Liderii companiilor si ai guvernului Indiei vor fi responsabili cu punerea in aplicare a masurii – au declarat oficiali – si vor exista pedepse daca exista neglijenta.

CITESTE SI:  Costa Rica a fost alimentata timp de 300 de zile numai de energie regenerabila

Aceasta a fost deja descarcata de 80 de milioane de ori, iar scopul sau este nu numai de a ajunge la fiecare utilizator de smartphone din India (aproximativ 350 de milioane), dar si sa ajunga la utilizatorii cu telefoane simple, printr-un sistem vocal interactiv.

CITESTE SI:  Ce precizie are programul AI al Google pentru diabet ocular

La fel ca in alte tari, adoptarea la scara larga a acestor aplicatii in India s-ar putea dovedi vitala pentru reducerea raspandirii coronavirusului Wuhan. Astfel, se va reduce sau elimina nevoia unor restrictii suplimentare, in timp ce omenirea asteapta un vaccin.

Cu toate acestea, guvernele nu prea au dorit sa impuna aceste aplicatii, in principal pentru a nu isca ingrijorari de confidentialitate. In mod clar, India nu este ingrijorarata de perceptia publica.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi smartwatch-ul LG cu camera modulara

Activistii pentru confidentialitate nu sunt incantati, iar nimeni nu e surprins. Desi aplicatia din acea tara pentru coronavirusul Wuhan se bazeaza pe identitati anonime ale dispozitivului si stocheaza inregistrari criptate ale interactiunilor Bluetooth cu alte dispozitive, Internet Freedom Foundation a declarat ca softul pentru coronavirusul Wuhan din India nu respecta standardele de protectie a datelor si nu ofera suficienta transparenta pentru algoritmi.