fbpx

Tara in care a aparut testul COVID-19 prin expiratie

Tara in care a aparut testul COVID-19 prin expiratie

In prezent, doua dintre cele mai utilizate modalitati de a testa cineva pentru COVID-19 sunt RTK si PCR, primul oferind rezultate intr-un timp mai scurt, dar fiind mai putin precis, in timp ce cel din urma dezvaluie rezultatul de obicei intr-o zi.

Ambele teste COVID-19 sunt destul de invazive, iar unii le considera incomode. Cu toate acestea, in Singapore, guvernul a aprobat folosirea unui sistem de testare a expiratiei de catre Breathonix, un startup local.

CITESTE SI:  Ce aplicatie interzice Google pentru angajatii sai

Acest lucru e similar cu modul in care functioneaza un etilotest, utilizatorul trebuind doar sa expire intr-un dispozitiv. Prin utilizarea machine-learning, se vor compara compusii descoperiti in expiratie cu expiratia unei persoane care ar putea fi pozitiva la COVID-19.

Avand in vedere ca rezultatele pot fi furnizate in aproximativ un minut, acesta poate fi un plus, pe langa faptul ca e mai putin invaziv decat tipurile actuale de teste COVID-19.

De asemenea, testarea prin expiratie ar putea fi una dintre modalitatile care ar putea contribui la permiterea oamenilor sa calatoreasca. Desigur, obligativitatea ca oamenii sa stea in carantina timp de 10-14 zile cand ajung intr-o tara noua este problematica si fara indoiala ii impiedica pe oamenii sa viziteze locuri.

CITESTE SI:  In Romania, nu e "politically correct" sa dezvalui adevarul despre "pandemie"

Asa ca acest tip de testare COVID-19 prin expiratie poate fi solutia. Acestea fiind spuse, acest lucru nu inseamna ca acest test va inlocui testele actuale. Cei care se testeaza pozitiv prin acest dispozitiv de expiratie vor fi nevoiti sa treaca printr-un test PCR pentru o confirmare suplimentara.

CITESTE SI:  Tara in care probabil un pacient si-a pierdut viata din cauza unui hack ransomware

Conform datelor de pana acum, senzitivitatea testului COVID-19 prin expiratie a fost de 93%, iar specificitatea de 95%. Acest sistem de testare COVID-19 prin expiratie va fi testat prin examinarea calatorilor care vin din Malaezia, inainte de a fi implementat pe o scara mai larga. Ce parere ai despre asta?