Cercetatorii din Italia au dezvoltat un nou mod de administrare de insulina pentru diabetici. E foarte convenabil in comparatie cu injectiile. Implica un robot care locuieste in stomacul diabeticului (in urma unei implantari chirurgicale) si o capsula.
Unul dintre modurile prin care diabeticii tin sub control diabetul, mai ales daca e de tip 1, e injectarea. Pentru unii, e vorba despre despre cateva injectari pe zi, ceea ce nu e foarte comod.
Din fericire, cercetatorii din Italia au descoperit un nou mod de administrare a insulinei in corp. Cercetatorii din Italia au creat un robot care poate locui in interiorul stomacului.
Exista doua parti ale acestui sistem al cercetatorilor din Italia: un dozator de insulina care e implantat chirurgical in interiorul pacientului si o capsula magnetica cu insulina.
Cum functioneaza? Atunci cand se impune o doza de insulina, poti ingurgita capsula care apoi calatoreste prin sistemul tau digestiv. Dozatorul (robotul) implantat, prin folosirea magnetilor, orienteaza capsula pe pozitie si o perforeaza cu un ac.
Apoi alimenteaza corpul diabeticului cu acea substanta. Capsula calatoreste mai departe prin sistemul digestiv eliberand acea substanta pana se goleste. De asemenea, se bazeaza pe incarcarea wireless, ceea ce inseamna ca se reduce numarul de interventii.
Pare terifiant ca un mini-robot sa fie implantat in stomacul tau. Dar cu siguranta exista diabetici care vor considera ca aceasta modalitate de administrare a insulinei dezvoltata de cercetatorii din Italia e mai convenabila.
Ce parere ai despre robotul cercetatorilor din Italia care poate fi implantat in stomac? Crezi ca acest mod de administrare a insulinei prin roboti implantati va inlocui in viitor injectiile pentru diabetici, datorita faptului ca e mai convenabil?