fbpx

Pentru cine ar fi util iPhone-ul si smartwatch-ul Apple Watch care detecteaza gazele otravitoare

Pentru cine ar fi util iPhone-ul si smartwatch-ul Apple Watch care detecteaza gazele otravitoare

Compania din Cupertino are un brevet care ilustreaza faptul ca produse viitoare, cum ar fi iPhone-uri, iPad-uri si smartwatch-uri Apple Watch, ar putea avea senzori incorporati pentru detectarea gazelor otravitoare si toxice.

Cum ar fi CO2 care e un gaz ucigas inodor, deci greu de detectat de oameni. Va fi interesant de vazut daca compania din Cupertino va reusi sa creeze astfel de iPhone-uri si smartwatch-uri.

Smartwatch-urile noastre, in special Apple Watch, pot masura starea de sanatate a purtatorului, cum ar fi ritmul cardiac. Apple Watch ii poate alerta pe utilizatori cu privire la un ritm cardiac prea scazut sau prea mare, sau la un ritm cardiac anormal.

CITESTE SI:  Apple Pencil este primul stylus pentru iPad

Aceste lucruri pot indica ca ceva nu e in regula. Cu toate acestea, in viitor, aceste dispozitive ar putea fi folosite nu numai pentru sanatatea personala.

In urma unui brevet descoperit de Patently Apple, s-a descoperit ca compania exploreaza ideea incorporarii unor senzori in smartwatch-ul Apple Watch si in iPhone-uri pentru a detecta pericolele biologice din atmosfera.

CITESTE SI:  Preturile noului rucsac inteligent al Google

De obicei gaze otravitoare. Mai ales gazele otravitoare care nu pot fi simtite de oameni sunt periculoase. Cu toate acestea, acesti senzori din iPhone-uri si smartwatch-uri ar alerta utilizatorii cu privire la astfel de pericole din jurul lor.

Ne imaginam ca astfel de senzori din iPhone-uri si smartwatch-uri ar putea fi folositi de autoritatile care verifica un potential atac terorist. Sau de armata pentru a afla daca inamicii folosesc arme chimice.

CITESTE SI:  Noile MacBook-uri M1 ale Apple nu vor suporta asta

Desi ne imaginam ca astfel de senzori ar fi folositori, acesta este doar un brevet in acest moment. Asa ca nu este clar daca aceasta caracteristica de detectare a gazelor otravitoare va fi inclusa in Apple Watch sau in iPhone.

Intre timp, e important de stiut ca compania exploreaza ideea unui mod neinvaziv de monitorizare a nivelului glicemiei pentru utilizatorii de smartwatch-uri Apple Watch.

Facebook