fbpx

Numarul de angajati Amazon care au fost infectati cu coronavirus

Numarul de angajati Amazon care au fost infectati cu coronavirus

Compania Amazon din Statele Unite a dezvaluit numarul de angajati ai sai care au fost infectati cu noul coronavirus. Probabil nicio alta companie americana de anvergura Amazon nu a dezvaluit o astfel de informatie despre proprii sai angajati.

La o zi dupa ce o stire de NBC News a prezentat lipsa de transparenta a companiei din Statele Unite in ceea ce priveste focarele de coronavirus din spatiile sale, compania americana a publicat date despre numarul de angajati care au fost infectati cu coronavirus.

CITESTE SI:  Ce pret are cuptorul cu microunde cu Alexa al Amazon

Acest tip de informatie nu a fost lansat probabil de nicio alta companie majora din Statele Unite, asa ca nu prea poate fi estimat cum a gestionat Amazon pandemia comparativ cu alte companii.

Amazon sustine ca a realizat mii de teste pe zi si ca are de gand sa ajunga la 50.000 de teste pe zi in 650 de spatii pana in noiembrie. Compania a declarat ca, din 1.372.000 de angajati care au lucrat acolo sau pentru Whole Foods in perioada 1 martie – 19 septembrie, 19.816 au fost fie testati pozitiv, fie au fost considerati infectati pe baza simptomelor.

CITESTE SI:  Statele Unite ia in considerare contraatacul asupra hackerilor din China

Potrivit Amazon, utilizand datele Universitatii Johns Hopkins pentru aceeasi perioada de timp si contabilizand factori precum geografia si varsta, compania estimeaza ca, pe baza ratei de infectati cu coronavirus din populatia generala, s-ar fi asteptat sa apara 33.952 de angajati infectati.

De asemenea, cu o descompunere de la stat la stat, s-a aratat ca procentajul de infectati cu coronavirus in randul angajatilor Amazon este sub procentajul pozitivilor din populatia generala in majoritatea cazurilor.

CITESTE SI:  De ce Toshiba renunta la businessul de laptopuri

Un stat in care nu pare sa fie cazul e Minnessota, in care Amazon a avut 31,7 cazuri de coronavirus la mia de angajati, in comparatie cu populatia generala a statului (15,8 infectati cu coronavirus la mia de locuitori). Ce parere ai despre asta?