fbpx
Modalitatea prin care ar putea disparea Alzheimer-ul la oameni

Modalitatea prin care ar putea disparea Alzheimer-ul la oameni

Conform unei noi stiri, un grup de cercetatori sustin ca au descoperit o modalitate de a reduce sau chiar elimina Alzheimer-ul la oameni. Totusi, ar trebui subliniat ca la experimentul lor au participat doar 3 oameni cu Alzheimer, asa ca e posibil ca testul nu e concludent.

Potrivit cercetatorilor, unul dintre motivele pentru care oamenii dezvolta Alzheimer este acumularea de proteine in jurul celulelor cerebrale.

Daca ar exista o modalitate prin care aceste acumulari de proteine ar fi eliminate, s-ar descoperi un leac, nu-i asa? Este un lucru pe care cercetatorii il analizeaza.

CITESTE SI:  Tribunalul cibernetic din China a fost lansat pentru cazuri online

Acestia au descoperit ca, folosind ultrasunete, se pot elimina acele acumulari. Cercetatorii sustin ca, prin utilizarea infrasunetelor, se pot inlatura substantele chimice reziduale din creier.

In acest moment, experimentul implica doar 3 voluntari cu Alzheimer in stadiu incipient, deci nu poate fi numit concludent. Cu toate acestea, pe baza experimentului cercetatorilor prin care s-au folosit substante pentru imbunatatirea contrastului pentru a putea detecta substantele chimice prin scanari RMN ale oamenilor, s-a descoperit ca ultrasunetele au permis substantelor chimice care cauzeaza Alzheimer sa se deplaseze din orificiile de evacuare ale creierului.

CITESTE SI:  Cum foloseste MIT AI pentru detectarea depresiei

Potrivit lui Rashi Mehtam, cercetatorul principal al experimentului pentru Alzheimer: “Sistemul glimfatic – care e un sistem de eliminare a deseurilor – unic creierului, a fost studiat la diverse vietati, dar existau controverse cu privire la existenta acestui sistem la oameni. Modelul de imagistica pe care il discutam in lucrare nu numai ca ofera argumente care sustin ca acest sistem exista probabil si la oameni, dar si ca ultrasunetele focalizate pot modula modelele de miscare a substantelor si raspunsurile imunologice de-a lungul acestui sistem”.