fbpx

Medicamentul deja existent care amelioreaza coronavirusul Wuhan

Medicamentul deja existent care amelioreaza coronavirusul Wuhan

In timpul procesului de creare a medicamentelor pentru tratarea diferitelor boli, uneori poate exista un efect secundar neintentionat care uneori poate fi un lucru bun. S-a descoperit ca un anume medicament ofera rezultate pozitive substantiale pentru pacientii infectati cu coronavirusul Wuhan aflati in stare critica.

Viagra – care a fost initial dezvoltat pentru a trata hipertensiunea – s-a dovedit a fi ulterior ca fiind eficient in tratarea disfunctiei erectile.

Acum se pare ca un alt medicament a gasit o alta potentiala utilizare dincolo de obiectivul sau initial, si anume de a trata cazurile critice de coronavirus Wuhan.

CITESTE SI:  Cum deduce Siri daca utilizatorul are coronavirusul Wuhan

Cunoscut sub numele de Aviptadil (VIP), medicamentul a fost menit sa trateze disfunctia erectila, dar s-a dovedit ca e bun si pentru pacientii in stadii critice ale coronavirusului Wuhan, fiind util pentru oprirea sindromului respirator acut.

Dupa cum se pare, nu exista niciun tratament cunoscut pentru coronavirusul Wuhan care afecteaza lumea. Medicii pot doar sa gestioneze simptomele coronavirusului Wuhan si le pot trata dupa cum apar.

CITESTE SI:  Cum ar putea inlocui laserul injectiile, conform cercetatorilor

Dar, avand in vedere ca medicamentul Aviptadil (VIP) pare promitator, acesta ar putea fi de folos personalului medical in lupta cu coronavirusul Wuhan, in timp ce se lucreaza la tratamente si vaccinuri mai specifice.

Acest lucru e important deoarece medicamentele necesita timp pentru dezvoltarea lor. De asemenea, e nevoie de teste ample pentru a se asigura ca sunt sigure.

Cu toate acestea, prin folosirea unor medicamente deja disponibile, coronavirusul s-ar putea ameliora. Pe baza testelor, se pare ca 7 din 8 pacienti care se aflau pe ventilatoare au prezentat imbunatatiri substantiale dupa ce au primit Aviptadil (VIP), 6 parasind in cele din urma spitalul in viata.

CITESTE SI:  Cum vor putea tasta nevazatorii pe smartphone-urile Android, datorita Google

Inainte de a va entuziasma ca Aviptadil (VIP) va fi folosit pentru tratament, trebuie remarcat ca autoritatea FDA din SUA nu a aprobat inca Aviptadil (VIP) pentru utilizare publica pentru coronavirusul Wuhan.

In schimb, FDA a emis o scrisoare de incepere a studiului pentru companiile care dezvoltau medicamentul. Asta inseamna ca companiile pot incepe acum faza 2 a testarii.