fbpx
Dispozitivul care ar putea trata cancerul pe creier, fara chimioterapie

Dispozitivul care ar putea trata cancerul pe creier, fara chimioterapie

Conform unei noi stiri din Statele Unite, cercetatorii din acea tara au creat un dispozitiv care ar putea trata cancerul pe creier si reduce tumorile cerebrale.

In prezent, acest dispozitiv e promovat ca alternativa mai sigura la chimioterapie si radiatii, tratamente clasice pentru cancer si tumori.

Este vorba despre o casca magnetica alimentata de un acumulator. Dispozitivul (care ar putea fi o alternativa la chimioterapie) a fost testat pe un pacient timp de 5 saptamani, iar rezultatele au fost incurajatoare.

CITESTE SI:  De ce nu se doreste ca planurile pentru arme imprimate 3D sa fie postate online in SUA

Una dintre modalitatile prin care in ziua de azi e tratat cancerul pe creier e chimioterapia. Dar exista efecte adverse ale chimioterapiei. Oare exista o alternativa mai sigura de a trata cancerul si de a reduce tumorile?

Potrivit cercetatorilor din Statele Unite, una dintre modalitati ar putea fi utilizarea unei casti magnetice. Aceasta casca e formata din trei magneti rotativi care sunt conectati la un controler pe baza de trei procesoare si alimentat de o baterie reincarcabila.

CITESTE SI:  O tanara a primit 200 de dolari pentru a renunta la Facebook

Pacientul, in varsta de 53 de ani, a purtat dispozitivul timp de 5 saptamani. Initial, a purtat-o timp de doua ore pe zi, iar mai tarziu 6 ore pe zi.

S-a descoperit ca, in timpul tratamentului, tumora sa s-a micsorat cu 31%. Cercetatorii din Statele Unite cred ca intr-o zi s-ar putea trata cancerul pe creier fara radiatii sau chimioterapie.

Nu suntem siguri cand ar putea fi folosit la scara larga acest dispozitiv pentru tratarea cancerului pe creier, avand in vedere ca sunt necesare studii si teste, dar dispozitivul a fost aprobat de FDA in SUA pentru utilizare complementara.

CITESTE SI:  De ce compania japoneza SoftBank ar vinde ARM

Ce parere ai despre acest dispozitiv al cercetatorilor din Statele Unite care ar putea trata cancerul pe creier in locul chimioterapiei? Crezi ca exista potential cu aceasta casca magnetica si ca ar putea inlocui intr-o zi chimioterapia si radiatiile?