fbpx
Descoperirea care poate incetini raspandirea cancerului in organism

Descoperirea care poate incetini raspandirea cancerului in organism

Tratarea cancerului vine la pachet cu avantaje si dezavantaje. Si exista o multime de povesti de oameni care s-au vindecat de aceasta boala, doar ca boala mai tarziu sa recidiveze.

De asemenea, au aparut cazuri de oameni care s-au tratat pe deplin, dar si cazuri de cancer care s-au dovedit a fi mai problematice decat altele. Practic, pare ca nivelul de instruire al celor din personalul medical nu e inca la nivelul la care acestia pot trata oamenii de orice cancer.

CITESTE SI:  Cat de buna e AI la detectarea cancerului de col uterin fata de medici

Dar, multumita cercetatorilor de la Universitatea din Columbia Britanica, s-au descoperit anumite informatii utile pentru tratarea bolii. Potrivit cercetatorilor din Columbia Britanica, acestia au descoperit ceea ce acestia numesc “calcaiul lui Ahile al cancerului”.

In timpul cercetarilor, s-a descoperit o enzima care practic permite cresterea tumorii, mai ales atunci cand nivelurile de oxigen sunt reduse.

CITESTE SI:  O aplicatie detecteaza cancerul pancreatic dupa albul ochilor

Proteina, denumita CAIX (Carbonic Anhydrase IX), e ceea ce permite celulelor canceroase sa se adapteze la diverse tratamente si sa se raspandeasca in corpul pacientului.

Datorita faptului ca acea proteina a fost descoperita, cercetatorii cred, ca prin blocarea productiei de CAIX in organism, cresterea tumorii ar putea fi incetinita.

Cercetatorii au identificat intre timp un compus care se numeste SLC-0111 si care detine proprietati de inhibare. Conform testelor, noua descoperire a cercetatorilor pare sa trateze anumite tipuri de cancer, dar dezavantajul e faptul ca compusul afecteaza si celulele neinfectate, nu doar celulele canceroase.

CITESTE SI:  Cercetatorii invata inteligenta artificiala sa inteleaga comenzile contextuale

Cu toate acestea, cercetatorii din Columbia Britanica cred ca, cu aceasta noua descoperire, se vor dezvolta in viitor medicamente care vor trata cancerul intr-un mod mai eficient. Ce parere ai despre asta? Crezi ca e o descoperire promitatoare?