fbpx
De ce se doreste editarea ADN-ului uman in Statele Unite

De ce se doreste editarea ADN-ului uman in Statele Unite

Un grup de cercetatori din Statele Unite incearca sa foloseasca CRISPR pe oameni, aceasta fiind o tehnica de editare a ADN-ului uman. Acei cercetatori din Statele Unite au inceput un test care implica acea tehnica de editare a ADN-ului uman.

O tehnica de editare a ADN-ului, cunoscuta si sub denumirea “CRISPR”, ar putea fi solutia pentru a restabili vederea nevazatorilor. Aceasta metoda vizeaza ADN-ul uman si elimina mutatia genetica pentru care un om isi pierde vederea de la nastere.

CITESTE SI:  Compania care va produce smart TV-uri pentru Amazon

Este demn de remarcat faptul ca acest lucru este extrem de experimental si ceva care nu a fost incercat pentru multi oameni. Tehnica de editare CRISPR contribuie la corectarea ADN-ului uman pentru mutatii precum orbirea sau orice boala genetica grava.

Testul de tratament a fost anuntat la Universitatea de Sanatate si Stiinta din Oregon (Statele Unite) de care apartine Institutul pentru Ochi Casey, un centru recunoscut la nivel mondial pentru ochi.

CITESTE SI:  De ce vrea India sa foloseasca recunoastere faciala in aeroporturi

Deocamdata, nu exista informatii privind succesul testului de editare a genelor care a inceput in Statele Unite. Cu toate acestea, daca totul merge conform planificarii, aceasta va fi o etapa uriasa pentru stiinta medicala.

Pe langa sansele de reusita, exista si potentiale riscuri. Daca ADN-ul uman este deteriorat prin editare, in loc sa remedieze boli, acestea s-ar putea agrava. Drept urmare, comunicatul de presa mentioneaza ca acest lucru este pur si simplu una dintre fazele procesului inceput in Statele Unite.

CITESTE SI:  Exploziile nucleare si laserele ar putea alimenta viitoarele motoare Boeing

Inainte de a continua folosirea acestei tehnici drept solutie comerciala, trebuie sa fie incercata pe suficienti adulti pentru a vedea efectele secundare sau riscurile, daca exista.

Cu siguranta va fi nevoie de ceva timp, dar va fi ceva revolutionar daca aceasta tehnica de editare a ADN-ului uman are succes in Statele Unite. Ce parere ai despre asta? Crezi ca vor aparea rezultate promitatoare?