fbpx
De ce olandezii sunt cei mai inalti oameni din intreaga lume?

De ce olandezii sunt cei mai inalti oameni din intreaga lume?

Olandezii sunt cei mai inalti oameni din lume, iar un studiu publicat de revista stiintifica Royal Society a aratat si de ce. Potrivit studiului, cauzele ar fi conditiile de mediu dar si selectia naturala. Inaltimea medie a unei olandeze este de 1,71 metri, iar cea a unui olandez este de 1,84 metri.

Totusi, in secolul al XVIII-lea, olandezii erau cei mai scunzi oameni din Europa, avand o inaltime medie de aproximativ 1,65m. Potrivit unui studiu intreprins de Gert Stulp, marimea este in general ereditara. In ultimii 150 de ani, inaltimea medie a olandezilor a crescut cu 20cm, in timp ce cea a americanilor a crescut cu 6cm, conform studiului lui Gert Stulp. Studiul mai precizeaza ca buna alimentatie a olandezilor si serviciile medicale de varf au avut o contributie semnificativa la inaltimea mare a oamenilor din Olanda.

CITESTE SI:  De ce livrarea rapida poate fi daunatoare pentru mediul inconjurator

Tot studiul arata faptul ca pe langa buna alimentatie, la inaltimea mare a oamenilor din Olanda a contribuit si selectia naturala. Cercetatorii au aflat ca intre anii 1935 si 1967 persoanele care au avut cei mai multi copii sunt barbatii cu o inaltime mare si femeile cu una medie medie. Barbatii cu 7cm mai inalti decat media au avut cu 0,24 ori mai multi copii decat cei care erau cu 14cm mai mici decat media. In America, cei mai fecunzi sunt femeile scunde si barbatii inalti.

CITESTE SI:  Ce smartphone au avut inainte 51% dintre clientii care au trecut la Pixel 3
CITESTE SI:  Apple Music este cea mai populara printre Milenari si cei din Generatia Z, potrivit unui studiu

Potrivit lui Gert Stulp, barbatii cu o inaltime mare vor avea mai multi copii care vor fi la fel de inalti. Astfel, marimea medie va fi mai mare decat cea a generatiei anterioare. Totusi, studiul nu s-a bazat pe analize genetice. Dar este un studiu interesant, nu-i asa?