fbpx

De ce ecranul lui iPhone Xs Max este mai bun pentru ochi

De ce ecranul lui iPhone Xs Max este mai bun pentru ochi

O problema despre care am auzit in ultima vreme este lumina emisa de ecranele dispozitivelor electronice despre care s-a descoperit ca ne strica somnul si care, in general, este considerata vinovata pentru problemele de vedere.

Acest lucru a determinat compania Apple sa implementeze modul Night Shift care modifica temperatura ecranului pentru a fi mai “cald”. Ei bine, Apple s-a laudat dintotdeauna cu calitatea ecranelor sale.

Compania sustine ca ecranele sale ofera o reproducere mai buna a culorilor, ca sunt mai luminoase decat inainte si asa mai departe. Dar un studiu recent realizat de catre cei de la Universitatea Tsing-Hua din Taiwan a dezvaluit ca Apple a efectuat si alte imbunatatiri pentru ecranul lui iPhone Xs Max, altele decat cele pe care le-a promovat.

CITESTE SI:  Apple accelereaza analizarea si aprobarea acestor aplicatii despre coronavirusul Wuhan

De exemplu, testele lor au dezvaluit ca iPhone Xs Max ofera un MPE (Maximum Permissible Exposure) cu 20% mai mare decat cel de pe iPhone 7.

CITESTE SI:  De ce compania japoneza SoftBank ar vinde ARM

Cei care nu stiu ce inseamna MPE trebuie sa afle ca acesta practic masoara timpul de care are nevoie o retina a ochiului pentru a deveni inflamata de la expunerea la ecran.

Asa ca – cu cat MPE-ul e mai mare, cu atat e mai bine. In acest caz, iPhone Xs Max a obtinut un timp de 346 de secunde, in timp ce iPhone 7 a obtinut un timp de 288 de secunde.

De asemenea, acestia au descoperit ca scorul de sensibilitate la suprimarea melatoninei al lui iPhone Xs Max este de 20,1%, fata de iPhone 7 care a obtinut un procent de 24,6%.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cum mentin elevii din China distantarea sociala

Testul este folosit pentru a masura o anume lumina emisa de un ecran, lumina care poate afecta somnul. Nu suntem siguri cat de precise sunt aceste teste.

Dar daca cautati mai multe motive pentru a justifica pretul de 1000 de dolari pentru un smartphone, puteti adauga beneficiile pentru sanatate in lista.