fbpx
De ce companiile de testare ADN au dificultati in SUA

De ce companiile de testare ADN au dificultati in SUA

Compania 23andMe si alte companii care se ocupa cu testarile ADN par sa se confrunte cu dificultati in SUA. 23andMe isi concediaza peste 100 de angajati (un procent ridicat din numarul sau total de angajati), iar pentru asta au fost vehiculate mai multe motive.

Daca esti sceptic in privinta serviciilor de testare ADN, nu esti numai tu. Iar acest lucru afecteaza acest domeniu in SUA. Echipa 23andMe concediaza peste 100 de angajati, 14% din forta de munca totala, avand in vedere reducerea vanzarilor din SUA.

CITESTE SI:  De ce HTC concediaza 1500 de angajati

Disponibilizarile de angajati se vor concentra pe unitatile responsabile pentru cresterea companiei. In lunile urmatoare, se asteapta ca 23andMe isi va reduce activitatea pe studii clinice si ca se va concentra mai mult pe testarea ADN la domiciliu si pe ofertele terapeutice.

Sefa companiei, Anne Wojcicki, nu a avut explicatii definitive pentru reducerea vanzarilor, intr-o discutie cu cei de la CNBC, dar a speculat ca confidentialitatea era importanta pentru clientii din SUA si ca acesta ar putea fi un factor.

CITESTE SI:  De ce episodul final din serialul Urzeala Tronurilor nu s-a difuzat in China

Cazuri precum Golden State Killer par sa fi fost rezolvate folosind baze de date online genetice, asa ca exista ingrijorarea ca date genetice importante din testarile ADN ar putea intra in posesia unor oameni rau intentionati.

Anne Wojcicki a suspectat de asemenea ca ingrijorarea privind o recesiune a SUA i-ar putea determina pe oameni sa reduca cheltuielile necesare. Compania 23andMe nu e singura companie de testari ADN in dificultate.

CITESTE SI:  Asa arata masina electrica cu pret de 13.000 de dolari

Compania Veritas Genetics si-a inchis businessul din SUA in 2019, in timp ce Illumina a avertizat ca intreaga piata s-a redus vara trecuta, dupa ce a asistat la o scadere a cererii pentru aparatele sale de secventiere ADN. In aceasta privinta, 23andMe recunoaste realitatea ca testarea ADN nu este o piata la fel de succes in SUA ca in anii precedenti.