fbpx

Cum vrea Google sa detecteze cancerul pulmonar mai devreme si mai eficient

Cum vrea Google sa detecteze cancerul pulmonar mai devreme si mai eficient

O noua cercetare de la Google arata ca compania este interesata de dezvoltarea unui sistem care detecteaza semne de cancer pulmonar mai devreme decat se putea pana in ziua de azi. Daniel Tse, cercetator in cadrul Google, a dezvoltat un algoritm care a invins un numar de radiologi pregatiti.

Exista un motiv pentru care medicii incurajeaza pacientii sa mearga la controale medicale periodice. Asta pentru ca, daca bolile sunt detectate din timp, ele se pot vindeca iar progresia lor poate fi incetinita.

CITESTE SI:  De ce nu se doreste ca planurile pentru arme imprimate 3D sa fie postate online in SUA

Dar, chiar si asa, medicii sunt doar oameni si uneori pot comite greseli sau sa omita din greseala anumite lucruri. Dar aici isi dovedeste utilitatea AI (inteligenta artificiala) care este un instrument nepretuit care ii sustine pe medici sa detecteze anumite probleme de sanatate.

Si Google pare sa creada acest lucru. Daniel Tse, cercetator la Google, a dezvoltat un algoritm care a reusit sa depaseasca mai multi radiologi pregatiti, in timpul testelor de detectare a cancerului pulmonar la pacienti.

CITESTE SI:  Ce fel de persoana e noul CEO al diviziei de smartphone-uri a Samsung

Asa cum s-a vazut si in cazul sistemelor AI anterioare pentru detectarea cancerului mai devreme decat in mod normal, ceea ce se intampla este ca AI este alimentata cu mii de scanari ale pacientilor.

Astfel, sistemul AI al Google invata cum ar trebui sa arate o scanare a unui pacient sanatos si cum ar trebui sa arate scanarile pacientilor care au, sau dezvolta, cancer pulmonar.

In functie de asta, sistemul AI al companiei Google va putea spune medicilor daca un pacient este expus riscului de a avea cancer pulmonar. Cu toate acestea, detectarea AI este doar prima parte, deoarece vor fi necesare si alte teste pentru a confirma cancerul pulmonar.

CITESTE SI:  Cum e oglinda interactiva cu pret de 1500 de dolari

De asemenea, pe langa detectarea folosind sistemul AI al Google, va trebui sa fie impus un tratament pentru cancerul pulmonar, tratament care variaza de la pacient la pacient, ceea ce inseamna ca rolul medicilor nu ar trebui sa fie subestimat inca.