fbpx
Cum te impiedica Facebook sa distribui dezinformare despre coronavirusul Wuhan

Cum te impiedica Facebook sa distribui dezinformare despre coronavirusul Wuhan

Reteaua sociala Facebook din Statele Unite are o modalitate de a impiedica utilizatorii platformei sale sa raspandeasca si sa distribuie dezinformare si informatii false despre coronavirusul Wuhan, pe Facebook.

Acum ca coronavirusul Wuhan se raspandeste in intreaga lume, oamenii sunt fara indoiala dornici sa distribuie orice stire pe care o gasesc despre coronavirus, cum ar fi raspandirea, potentiale tratamente si asa mai departe.

Cu toate acestea, uneori aceste informatii pot fi false si inselatoare, iar distribuirea lor va raspandi aceasta dezinformare si va provoca ingrijorari nejustificate, ducandu-se astfel de decizii gresite.

CITESTE SI:  In ce tara lanseaza Google noua boxa inteligenta Nest Mini pentru a concura cu Amazon

Retelele sociale sunt locuri in care putem gasi si raspandi cu usurinta dezinformare. Din acest motiv, reteaua sociala a implementat recent o noua caracteristica care ar trebui sa reduca aceasta practica.

Reteaua sociala din Statele Unite va incepe sa avertizeze utilizatorii daca au interactionat cu postari pe Facebook despre care se considera ca sunt false si ca contin dezinformare despre pandemia de coronavirus Wuhan.

CITESTE SI:  Tesla a dat drumul precomenzilor pentru tigle solare pentru acoperis

Acest lucru inseamna ca, daca ai apreciat sau ai reactionat sau ai distribuit o postare despre coronavirusul Wuhan, platforma Facebook din Statele Unite te va alerta.

De asemenea, reteaua sociala va oferi linkuri catre site-uri precum cel al Organizatiei Mondiale a Sanatatii care demonteaza informatiile false.

CITESTE SI:  Senatul Statelor Unite vrea ca Mark Zuckerberg sa explice daca Facebook manipuleaza stirile

Asta inseamna ca, in afara cazului in care utilizatorul distribuie intentionat dezinformare, noua caracteristica a Facebook ii va permite sa se mai gandeasca, sa renunte la distribuire si sa distribuie informatiile corecte.

Ne imaginam ca aceasta caracteristica a platformei Facebook din Statele Unite poate fi aplicata nu doar pentru informatiile despre coronavirusul Wuhan, ci si la alte postari cu dezinformare in viitor.