fbpx

Cum se ocupa Facebook de protestele fata de autoizolare, in vremea coronavirusului Wuhan

Cum se ocupa Facebook de protestele fata de autoizolare, in vremea coronavirusului Wuhan

Coronavirusul Wuhan a dus la ordine de autoizolare de la guvernele din lume. Dar unii cetateni pun la indoiala aceasta restrictie si organizeaza proteste impotriva autoizolarii impuse de guverne. Din acest motiv, reteaua sociala Facebook s-a gandit sa se ocupe de asta.

Pe masura ce coronavirusul Wuhan continua sa se raspandeasca, guverne din intreaga lume au emis ordine prin care se solicita cetatenilor – care nu sunt parte din servicii esentiale – sa se autoizoleze.

CITESTE SI:  Cu ce va inlocui Apple Face ID pe iPhone-uri

Ideea din spatele acestor ordine este de a reduce tensiunea asupra sistemelor de asistenta medicala care sunt in prezent coplesite de persoanele infectate cu coronavirusul Wuhan.

Cu toate acestea, unii oameni au inceput sa sfideze aceste ordine si au organizat proteste impotriva ordinelor de autoizolare in contextul coronavirusului Wuhan. Pentru a reduce astfel de activitati, reteaua sociala Facebook din Statele Unite a inceput sa elimine postarile si evenimentele care promoveaza proteste fata de autoizolare.

CITESTE SI:  Cum e browserul Mint al Xiaomi pentru smartphone-uri Android putin performante

Eliminarea postarilor care incurajeaza protestele fata de autoizolarea pentru coronavirus a fost dezvaluita de CEO-ul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, in timpul unui interviu acordat pentru Good Morning America. Potrivit lui Mark Zuckerberg de la Facebook: “Clasificam acest lucru drept dezinformare nociva si o eliminam. Este important ca oamenii sa poata discuta ordinele actuale. Dar exista o limita si cred ca o multime de lucruri pe care oamenii le spun despre urgentele de sanatate sunt false si pot fi considerate dezinformari daunatoare”.

CITESTE SI:  Unde a anuntat Facebook care e viitorul presedinte al SUA

De asemenea, compania Facebook din Statele Unite s-a confruntat cu o multime de dezinformari despre coronavirusul Wuhan. Compania Facebook din SUA a implementat recent o noua caracteristica care avertizeaza utilizatorii daca au interactionat cu postari considerate dezinformare si ii directioneaza catre surse mai oficiale, dar si la informatii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii.