fbpx
Cum se dezinfecteaza mastile medicale pentru a fi reutilizate

Cum se dezinfecteaza mastile medicale pentru a fi reutilizate

Niste oficialitati din Taiwan au dezvaluit o metoda de a dezinfecta mastile medicale pentru coronavirusul Wuhan, pentru a putea fi reutilizate. In prezent, neexistand masti medicale suficiente pentru toata lumea, mai ales ca nu pot fi purtate pe perioade lungi de timp si trebuie sa fie schimbate regulat.

Din cauza izbucnirii coronavirusului Wuhan, se recomanda sa purtam masti pentru a ne mentine intr-o oarecare siguranta. Cu toate acestea, acestea exista in numar limitat, furnizorii incercand sa tina pasul cu cererea, ceea ce duce la cresterea preturilor.

CITESTE SI:  Ce preturi au monitoarele Lenovo Q24i si Q27q care afecteaza ochii mai putin

Asta pentru ca se recomanda ca acestea sa fie purtate o data si mai apoi sa fie aruncate. Ele pot fi purtate doar cateva ore. Asta inseamna ca unii, mai ales personalul medical, ajung sa poarte cateva masti medicale pe zi.

Cu toate acestea, autoritatea FDA (Administratia Alimentelor si Medicamentelor) din Taiwan indica acum ca e posibil ca acestea sa poata fi dezinfectate si reutilizate, iar pentru asta ar fi nevoie de un aragaz pentru orez.

CITESTE SI:  Cu ce aplicatie doreste Facebook sa prezica ce se va intampla in lume

Directorul general al FDA din Taiwan – Wu Shou-mei – si seful Centrului de Comandament pentru Epidemie – Chen Shih-chung – au lansat recent un clip video in care au aratat ca, folosind un aragaz, se pot dezinfecta mastile medicale pentru a putea fi reutilizate.

Practic, daca se foloseste functia de abur a aragazului pentru a le dezinfecta, dupa cateva minute mastile medicale ar trebui sa poata fi reutilizate. Pentru asta e nevoie ca mastile medicale sa nu fie rupte.

CITESTE SI:  Cum castiga Facebook de pe urma coronavirusului Wuhan

Nu e clar sigur daca aceasta metoda de dezinfectare functioneaza, asa ca nu v-am sfatui sa o incercati. Cu toate acestea, daca nu ai de ales, merita sa incerci aceasta metoda de dezinfectare. Dar ar trebui si sa te documentezi temeinic pentru a te asigura ca aceasta metoda de dezinfectare functioneaza cu adevarat pentru a te asigura ca aceste mijloace de protectie pot fi reutilizate.