fbpx

Cum s-ar putea trata dependentele la oameni in viitor in mod eficient

Cum s-ar putea trata dependentele la oameni in viitor eficient

Orice om care a avut prima experienta legata de consumul de substante va sti ca, oricat ar vrea o persoana sa renunte, eliminarea dependentei nu este un simplu mecanism de pornire/oprire.

Cu toti avem dependentele noastre, dar uneori acestea ne afecteaza vietile noastre si ale celor din jurul nostru. Cum e cazul alcoolicilor.

Exista oameni care si-au depasit dependenta de alcool, dar exista si altii care continua sa recidiveze, ceea ce indica faptul ca metodele de recuperare si tratare din ziua de azi nu sunt eficiente 100%.

CITESTE SI:  Cum e sistemul laser care doboara rachete al Statelor Unite

Cu toate acestea, potrivit cercetatorilor de la Scripps Research, se pare ca s-a descoperit o solutie pentru tratarea oamenilor. Aceasta implica un laser indreptat catre anumite zone ale creierului si catre neuroni, ceea ce in schimb ar ajuta la inversarea dependentei de alcool.

Cu toate acestea, exista un mare semn al exclamarii: s-a testat acest laser pe animale mici, ceea ce inseamna ca ramane de vazut daca procedeul de tratare functioneaza si pe oameni.

CITESTE SI:  Apple insista ca nu este responsabila pentru accidentele auto cauzate de iPhone-uri

In acelasi timp, lucrurile par destul de promitatoare si este un motiv bun sa fim incantati. Vorbind pentru Digital Trends, profesorul Olivier George de la Scripps Research a spus: “Ceea ce este atat de interesant este faptul ca putem reusi controlarea instinctului de a consuma alcool la oameni. Prin implantarea unei fibre optice adanc in creier si pornirea unui laser care inhiba acesti neuroni asociati dependentei, am putea reduce dramatic consumul de alcool si simptomele fizice asociate renuntarii la alcool”.

CITESTE SI:  De cate ori isi verifica americanii smartphone-urile pe zi, conform unui sondaj

Din pacate, oricat de promitatoare pare situatia, se pare ca ar putea trece ceva vreme pana cand se vor trata oameni de dependente astfel. Potrivit acelui profesor, asa este din cauza faptului ca tehnologiile de varf inca nu au fost aprobate pentru oameni. Ar putea trece 15-30 de ani pana cand vor fi aprobate pentru tratarea dependentei, asta daca se va intampla.

Facebook