fbpx

Cum s-ar putea inversa dementa si Alzheimerul, conform cercetatorilor

Cum s-ar putea inversa dementa si Alzheimerul, conform cercetatorilor

In cutia craniana, exista o bariera care separa substanta hematologica de creier. Acest lucru impiedica moleculele sau organismele infectioase sa ajunga in organul gandirii. Problema e ca, pe masura ce imbatranim, s-a descoperit ca aceasta bariera se erodeaza, ceea ce permite substantelor chimice sa ajunga la organul gandirii. Astfel pot aparea inflamatii care pot duce la boli legate de organul gandirii, cum ar fi Alzheimer, dementa si asa mai departe.

S-a presupus in mare masura ca aceasta problema legata de dementa si Alzheimer are legatura cu varsta si ca nu prea exista solutii pentru aceasta. Dar acum asa ceva nu mai e neaparat adevarat.

CITESTE SI:  Ce vor folosi procurorii din districtul Los Angeles pentru a solutiona mai usor 50.000 de cazuri legate de marijuana

Conform unei lucrari publicate in Science Translational Medicine, cercetatorii de la Universitatea din California si de la Universitatea Ben-Gurion spun ca, prin reducerea inflamatiei creierului, exista posibilitatea de a inversa afectiuni precum dementa si Alzheimerul.

Aceasta teorie a cercetatorilor a fost testata pe anumite vietati. Acelora le-a fost administrat un medicament conceput pentru a reduce inflamatia creierului, iar vietatile au reusit sa invete noi sarcini, aproape la fel de bine ca vietatile care aveau jumatate din varsta lor.

CITESTE SI:  Ce aplicatie iti spune daca ai luat o supradoza de droguri

Acest lucru pare sa dovedeasca ceea ce cercetatorii au descoperit in 2007, si anume ca o proteina cunoscuta sub numele de albumina ar putea cauza unele afectiuni precum Alzheimerul si dementa.

Cercetatorii au introdus apoi albumina in creierul vietatilor tinere. Intr-o saptamana, creierul vietatilor tinere arata brusc precum celor batrane.

Potrivit cercetatoarei Daniela Kaufer: “Am ajuns la asta prin usa din dos; am inceput cu intrebari despre plasticitate referitor la bariera din creier, leziuni traumatice si cum se dezvolta epilepsia. Dar dupa ce am aflat multe despre mecanisme, am inceput sa ne gandim ca poate in imbatranire este aceeasi poveste precum introducerea de albumina in creier. Aceasta e o biologie complet noua, un unghi complet nou asupra faptului ca functia neurologica se deterioreaza pe masura ce organul gandirii imbatraneste”.