fbpx

Cum pot smartwatch-urile detecta infectarea cu coronavirus

Cum pot smartwatch-urile detecta infectarea cu coronavirus

In acest moment, exista practic doua moduri de a testa pe cineva pentru a vedea daca este infectat cu coronavirus. Problema cu aceste teste este ca este necesar sa mergeti la o clinica, iar apoi sa asteptati rezultatele. Dar daca ar exista o alta modalitate de a va testa pentru coronavirus?

Potrivit unui studiu recent denumit Warrios Watch, s-a indicat ca smartwatch-urile noastre ar putea avea capacitatea de a detecta daca suntem sau nu infectati cu coronavirus, chiar si inainte de a aparea simptomele.

CITESTE SI:  Tendintele de cautari ale Google din acest an

Rob Hirten, profesor asistent de medicina la Facultatea de Medicina Icahn din New York si autor, a declarat: “Scopul nostru este sa identificam infectarile in momentul infectarii sau inainte ca oamenii sa prezinte simptome de coronavirus”.

Vorbind pentru CBS MoneyWatch, Hirten a fost citat spunand: “Am descoperit deja ca markerii variabilitatii ritmului cardiac fluctueaza pe masura ce inflamatia se dezvolta in organism, iar COVID-19 este un eveniment incredibil de inflamator.

CITESTE SI:  Smartwatch-ul cu pret de 45 de dolari

Acest lucru ne permite sa prognozam cand oamenii sunt infectati inainte ca acestia sa aiba vreun simptom”. Acest lucru e posibil prin analizarea ritmului cardiac al purtatorului smartwatch-ului, studiile dezvaluind ca pacientii infectati cu coronavirus au o variabilitate mai redusa a ritmului cardiac, ceea ce inseamna ca exista putine variatii ale ritmului cardiac.

Acestea fiind spuse, desi rezultatul de pe smartwatch nu este in niciun caz un diagnostic definitiv pentru coronavirus, profesorul Universitatii Stanford, Michael Snyder, a declarat: “Problema cu testarea este ca nu o poti realiza pe oameni in orice moment, in timp ce smartwatch-urile te pot testa 24/7. Smartwatch-urile va ofera datele in orice moment, in timp real, in timp ce in modul traditional poti avea rezultatul pentru infectarea cu coronavirus in cel putin cateva zile.”

Facebook