fbpx

Cum masoara aceasta aplicatie ritmul cardiac fara contact pe piele

Cum masoara aceasta aplicatie ritmul cardiac fara contact pe piele

CardiVu este o aplicatie de smartphone pentru monitorizarea precisa a ritmului cardiac si care functioneaza fara a avea un senzor pe piele. Aplicatia CardiVu a putut fi vazuta la evenimentul de tehnologie CES 2020 de la Las Vegas, pavilionul Seul. Aplicatia ruleaza in fundal si foloseste camera frontala a smartphone-ului pentru a urmari ritmul de dilatare a pupilei care are o corelatia stransa cu ritmul cardiac, deoarece ambele impartasesc aceeasi cale a sistemului nervos central.

Cu suficiente date, este posibil sa se poata diagnostica semne precoce ale bolilor cardiovasculare. Acest lucru e valabil in special daca, in viitor, cercetatorii vor folosi tehnici de invatare automata pentru a urmari corelatia dintre ritmul cardiac si mai multe afectiuni de sanatate.

CITESTE SI:  De ce loialitatea utilizatorilor fata de iPhone a scazut la un minim record

Aplicatia CardiVu de smartphone masoara ritmul cardiac (fara contact pe piele) si calculeaza a variabilitate a acestuia. A avea date suficiente este important ca punct de plecare. Daca mergi saptamanal la medic pentru masuratori precise, inseamna ca trebuie sa mergi la medic de 4 ori pe luna.

CITESTE SI:  OnePlus Two va veni cu o tehnologie de amprente digitale

Medicul poate masura asa ceva in cateva minute. Aplicatia CardiVu poate fi utilizata zilnic pe o perioada mult mai lunga, ceea ce inseamna ca calitatea medie a masuratorii ar trebui sa fie mai buna si ca poti realiza mult mai multe masuratori datorita folosirii zilnice.

Cu cat se aloca mai mult timp adunarii de date despre ritmul cardiac, cu atat rezultatele cu CardiVu vor fi mai precise. Nimanui nu-i place sa aloce mult timp masurand asa ceva, dar multora le place sa foloseasca smartphone-uri ore in sir, in fiecare zi.

CITESTE SI:  Cum a dovedit cineva in instanta ca o crocheta din cartofi nu a fost un smartphone

Pe baza acestei realitati, aplicatia CardiVu a adoptat abordarea inteligenta a utilizarii smartphone-ului. Ce parere ai? Ai folosi aplicatia CardiVu care masoara ritmul cardiac dupa pupila, fara a fi nevoie de contact pe piele?