fbpx
Cum iti permite Google sa mentii mai bine distantarea sociala

Cum iti permite Google sa mentii mai bine distantarea sociala

Compania Google din Statele Unite a dezvoltat o modalitate de a ne permite sa respectam mai bine distantarea sociala pentru coronavirusul Wuhan. Este nevoie de un smartphone, dar nu trebuie sa descarci nicio aplicatie, ci e nevoie sa accesezi un anumit site. Din pacate, functioneaza doar pentru unele smartphone-uri.

Luna trecuta, Snapchat a lansat un nou obiectiv care foloseste realitatea augmentata pentru a le permite utilizatorilor sa respecte mai bine distantarea sociala.

CITESTE SI:  Cum poti activa apelul video in jocul Fortnite al Epic Games

Ideea e ca, stand la o anumita distanta de ceilalti, se reduc sansele de raspandire a coronavirusului Wuhan. Daca nu esti utilizator de Snapchat, dar doresti sa folosesti aceasta caracteristica de distantare sociala, vei fi incantat de faptul ca Google a anuntat intre timp ceva similar.

Denumita Sodar, aceasta caracteristica a Google foloseste WebXR in acelasi scop. Cea mai buna parte e ca utilizatorii nu trebuie sa descarce nicio aplicatie.

CITESTE SI:  Microsoft concureaza cu Chromebook-urile cu laptopuri Windows 10 de la 189 de dolari

Caracteristica pentru distantare a companiei Google din Statele Unite poate fi lansata din browserul smartphone-ului. Cu toate acestea, trebuie mentionat ca aceasta caracteristica AR nu va functiona pe toate telefoanele.

In primul rand, nu functioneaza pe dispozitivele iOS. In al doilea rand, nu va functiona pe toate smartphone-urile Android. Nu exista o lista de smartphone-uri compatibile, dar unii utilizatori au dezvaluit ca aceasta caracteristica dezvoltata de Google nu functioneaza pentru toata lumea.

CITESTE SI:  Cum vrea SpaceX sa devieze un asteroid de pe traiectoria sa cu Pamantul

Utilizatorii Android vor avea nevoie de un dispozitiv cu ARCore. Daca smartphone-ul are ARCore, atunci caracteristica cel mai probabil va functiona.

In orice caz, daca esti interesat de aceasta caracteristica pentru distantare sociala, intra pe site-ul Sodar al Google. Ce parere ai despre aceasta caracteristica pentru distantare sociala?