fbpx

Cum ii poate ajuta Google Glass pe copiii cu autism

Cum ii poate ajuta Google Glass pe copiii cu autism

In ultima vreme, am inceput sa ne dam seama ca dispozitivele purtabile prezinta potentialul de a ajuta in cazul anumitor afectiuni medicale. De exemplu, s-a descoperit recent ca, in China, folosirea realitatii virtuale ar putea masura gradul de recuperare al dependentilor de droguri aflati in anumite centre de dezintoxicare.

Acum se pare ca un alt dispozitiv purtabil – ochelarii inteligenti Google Glass – pot ajuta si copiii care sufera de autism. Intr-o stire de Digital Medicine, aflam ca cercetatorii folosesc ochelarii inteligenti Google Glass pentru a-i ajuta pe copiii cu autism sa experimenteze anumite situatii sociale.

CITESTE SI:  Statele Unite ia in considerare contraatacul asupra hackerilor din China

Una dintre problemele cauzate de autism consta in abilitatile sociale precare. Cu toate acestea, terapia dezvoltata de cercetatori foloseste ochelarii inteligenti Google Glass si software de recunoastere faciala pentru ca purtatorul sa stie ce fel de stari exprima oamenii.

Potrivit cercetatorilor care lucreaza cu Google Glass, “Copiii cu autism au demonstrat abilitati reduse de procesare faciala, cum ar fi distingerea fricii de surpriza si de identificare a unor stari subtile. Acestia au probleme, de asemenea, cu interactiunea fata in fata si cu mentinerea contactului vizual. Invatarea acestor abilitati de catre copiii cu autism este importanta pentru dezvoltarea sociala si este strans legata de empatie”.

CITESTE SI:  Cum se asigura Amazon ca angajatii sai mentin distantarea sociala

Asta inseamna ca copiii cu autism vor putea recunoaste cu ajutorul ochelarilor inteligenti Google Glass cand oamenii sunt fericiti, furiosi, tristi, nemultumiti si asa mai departe – si vor fi mai bine pregatiti pentru a se descurca in astfel de situatii.

CITESTE SI:  Ce pret are Huawei Mate 20 X cu display de 7,2 inci

In cadrul studiului pilot, 14 copii care sufera de autism au fost alesi pentru a testa sistemul Google Glass la domiciliu. Studiul, desi realizat la nivel redus, a aratat rezultate, avand in vedere ca 12 dintre cei 14 copii au efectuat mai mult contact vizual, ulterior dupa folosirea ochelarilor inteligenti Google Glass.