fbpx

Cum functioneaza ochelarii inteligenti ce detecteaza coronavirusul Wuhan

Cum functioneaza ochelarii inteligenti ce detecteaza coronavirusul Wuhan

O companie chineza doreste sa vanda in Statele Unite ochelari inteligenti pentru detectarea oamenilor infectati cu coronavirusul Wuhan. Mai jos afli cum functioneaza aceste dispozitive.

Scanerele nu sunt ceva nou, iar in trecut am vazut cum tehnologia a fost implementata in locuri precum aeroporturile pentru a detecta daca calatorii au febra.

Acum se pare ca aceasta tehnologie poate fi folosita in dispozitive purtabile precum ochelarii inteligenti. Asta incearca compania chineza Rokid sa vanda in Statele Unite.

CITESTE SI:  Ce pedepse severe solicita unii pentru Facebook din partea FTC

Se pare ca compania chineza a prezentat ochelarii inteligenti pentru coronavirus catorva companii din Statele Unite. Acesti ochelari, cunoscuti drept T1, vor veni cu un scaner IR care poate detecta temperaturile pentru pana la 200 de oameni in acelasi timp, de la o distanta de pana la 3 metri.

Asta inseamna ca oficialii din domeniul sanatatii pot fi trimisi pe teren pentru a realiza o scanare pentru a detecta cine are febra, acesta fiind unul dintre simptomele coronavirusului Wuhan.

CITESTE SI:  Apple va repara acest defect al lui MacBook Pro printr-un update software

Acesti ochelari inteligenti – care detecteaza coronavirusul Wuhan – sunt propulsati de un cip Qualcomm si vin cu o camera de 12MP, accepta realitatea augmentata, iar compania chineza ofera si solutii software si Internet of Things pentru a facilita recunoasterea faciala.

Acestea fiind spuse, trebuie sa mentionam ca lipsa febrei nu inseamna ca o persoana nu e infectata cu coronavirusul Wuhan. Febra e doar unul dintre simptome, dar cel putin aceste dispozitive le vor permite oficialilor sa culeaga oamenii care sunt vizibil bolnavi pentru a-i testa suplimentar.

CITESTE SI:  Ce venit urias a generat filmul animat Incredibles 2 pe plan mondial

Faptul ca scanarea termica poate fi realizata cu niste ochelari inteligenti inseamna ca procesul de scanare poate fi cu usurinta mutat intr-o locatie in alta, acoperindu-se un spatiu mai larg pentru detectarea coronavirusului Wuhan.