Cercetatorii lucreaza la o aplicatie de smartphone care poate contribui la diagnosticarea infectiilor urechii. NRP a dezvaluit cum functioneaza aplicatia pentru detectarea infectiilor urechii.
Echipa de cercetatori a publicat constatarile in Science Translational Medicine. Aceasta metoda a avut o precizie de 85%. Dupa cum mentioneaza NRP, softul de diagnosticare a infectiilor de ureche este inca in dezvoltare si va avea nevoie de aprobarea FDA pentru a ajunge pe piata.
Datorita tehnologiei, smartphone-urile noastre au evoluat de la dispozitive care pot doar efectua apeluri telefonice, trimite e-mailuri, reda muzica si naviga pe web.
In prezent, smartphone-urile noastre devin din ce in ce mai capabile si pot fi utilizate si in domeniul medical ca scanere cu ultrasunete, dar si ca instrumente pentru diagnosticarea bolii Alzheimer.
De aceea, nu este deloc surprinzator sa aflam ca cercetatorii au dezvoltat recent o aplicatie care poate utiliza smartphone-urile impreuna cu un con de hartie pentru a contribui la diagnosticarea infectiilor urechii.
Acest lucru va fi util parintilor ale caror odrasle nu le pot spune ca au o infectie a urechii. Prin utilizarea aplicatiei si a conului, parintii vor putea sa-i diagnosticheze, iar mai apoi ii vor putea duce la medic pentru tratament.
Cum functioneaza? Ei bine, folosind difuzoarele smartphone-ului, se va emite un sunet prin con, iar pe baza ecoului preluat de aplicatia de diagnosticare se va putea spune daca exista o substanta in spatele timpanului, ceea ce poate indica o infectie a urechii.
Pana acum, pe baza testelor s-a constatat ca aplicatia de smartphone de diagnosticare a avut dreptate in 85% dintre cazuri. Unii au subliniat ca substanta din spatele timpanului urechii nu e neaparat o indicatie a unei infectii si au sugerat creatorilor aplicatiei sa includa informatii suplimentare pentru ca parintii sa stie cum sa interpreteze rezultatele generate de smartphone, inainte de a merge la medic.