fbpx

Cum este util Apple Watch unui tanar autist

Cum este util Apple Watch unui tanar autist

Inca de la lansarea smartwatch-ului Apple Watch al companiei din Cupertino, am auzit cum acest smartwatch a imbunatatit vietile celor care il purtau.

De exemplu, exista mai multe cazuri in care smartwatch-ul Apple Watch al companiei din Statele Unite a imbunatatit nivelul de sanatate si de conditie fizica al purtatorilor sai, reamintindu-le periodic sa-si duca la indeplinire obiectivele de miscare si de exercitii fizice.

De asemenea, am auzit de mai multe cazuri in care senzorul de ritm cardiac si ECG-ul acestui smartwatch le-au fost utile multor oameni. Ei bine, a aparut un nou astfel de caz.

CITESTE SI:  LG Q8 este o versiune mai mica si rezistenta la apa a lui LG V20 - specificatii oficiale

Un parinte ii este recunoscator lui Apple Watch pentru imbunatatirea vietii tanarului sau autist. Totul se datoreaza unei noi caracteristici a lui Apple Watch care poate masura nivelul de zgomot din jurul purtatorului smartwatch-ului.

Potrivit lui Scott Bennett, tanarul sau care e autist tinde sa vorbeasca la volum ridicat si ii e greu sa incerce sa-si moduleze vocea. Cu toate acestea, cu noua caracteristica a smartwatch-ului Apple Watch, i se permite tanarului autist sa acorde atentie vocii lui si nivelului de volum.

CITESTE SI:  Cum poate un nou dispozitiv purtabil sa-ti masoare cortizolul

Deci cand tanarul autist observa pe smartwatch-ul Apple Watch ca nivelul volumului e prea inalt, stie ca trebuie sa vorbeasca la un volum mai scazut. Bennett adauga: “Exista 5 milioane de oameni cu nevoi speciale, iar fiecare dintre ei este diferit, fiecare are nevoi diferite. Si e foarte greu sa folosesti toata tehnologia care exista. Sunt sigur ca exista si alte lucruri de care ar putea beneficia odrasla mea, dar cine are timp sa le parcurca si sa le aleaga? Pur si simplu s-a intamplat sa vad un lucru care chiar s-a dovedit util. Sunt suficient de incantat incat sa vreau sa impartasesc cu alte persoane ceea ce am descoperit”.