fbpx

Cum e scaunul cu rotile AI controlat cu expresii faciale

Cum e scaunul cu rotile AI controlat cu expresii faciale

Scaunele cu rotile motorizate sunt controlate de obicei cu un joystick sau de senzori atasati corpului utilizatorului. Dar acum inovatia in AI (inteligenta artificiala) permite oamenilor cu dizabilitati severe sa-si controleze mijloacele de transport cu ajutorul expresiilor faciale.

Scaunele cu rotile sunt folosite de oameni care nu se pot deplasa normal, cum ar fi mergand pe jos. De asemenea, sunt folosite de cei care sunt paralizati sever.

Ei bine, in trecut, am vazut o cercetare cu privire la folosirea creierului pentru a controla un scaun cu rotile. Acum se pare ca Intel impreuna cu Hoobox Robotics din Brazilia se indreapta catre utilizarea AI si a expresiilor faciale pentru controlarea mijloacelor de transport ale celor cu dizabilitati.

CITESTE SI:  Aplicatiile iOS care iti citesc clipboard-ul iPhone-ului fara permisiunea ta

Lucrand impreuna intr-un parteneriat, au dezvoltat un sistem AI denumit Wheelie 7. Acesta este un kit care profita de AI si care permite celui in scaun cu rotile sa-l controleze doar cu niste expresii faciale.

Utilizatorii pot defini pe care expresii faciale vor sa le foloseasca pentru a controla scaunul cu rotile. Astfel, AI va folosi algoritmi pentru a procesa datele in timp real pentru a directiona miscarea scaunului cu rotile.

CITESTE SI:  Google Drive iti va stoca in curand intregul tau PC

Aceste expresii faciale vor fi capturate/inregistrate folosind Camera 3D RealSense Depth a Intel, dispozitiv care va fi montat in partea din fata.

De asemenea, se spune ca este capabil sa captureze si sa inregistreze expresii faciale atat in lumina soarelui cat si in lumina redusa, asa ca folosirea pe timpul noptii nu ar trebui sa reprezinte o problema.

CITESTE SI:  Cum ii poate ajuta Google Glass pe copiii cu autism

Pana acum, tehnologia AI e testata de peste 60 de persoane din Statele Unite. Potrivit Dr. Paulo Pinheiro, cofondatorul si CEO-ul Hoobox Robotics, “Wheelie 7 este primul produs care foloseste expresiile faciale si AI pentru a controla un scaun cu rotile. Acest lucru necesita o precizie incredibila si nu ar fi fost posibil fara tehnologia Intel. Noi ii sustinem pe oameni sa-si recastige independenta”.