fbpx

Cum deduce Siri daca utilizatorul are coronavirusul Wuhan

Cum deduce Siri daca utilizatorul are coronavirusul Wuhan

Compania Apple din Statele Unite a lansat un update pentru Siri pentru ca asistentul virtual sa poate deduce daca utilizatorii sunt sau nu infectati cu coronavirusul Wuhan.

Asistentul virtual al Apple e in stare de o multime de lucruri pentru utilizatori, cum ar fi sa ofere informatii despre vreme, despre trafic, sa caute lucruri pe internet, sa controleze dispozitivele inteligente din locuinta si asa mai departe.

Acum se pare ca gigantul Apple din Statele Unite a actualizat Siri, asa ca acum asistentul virtual le poate pune utilizatorilor o serie de intrebari pentru a deduce daca sunt sau nu infectati cu coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  Cum se ocupa Google Maps de regiunile disputate de o serie de tari

Pentru a afla acest lucru, utilizatorii trebuie sa intrebe asistentul virtual al Apple: “Hey Siri, do I have the coronavirus?”. Dupa care Siri va pune oamenilor niste intrebari la care acestia pot raspunde prin “da” sau “nu”.

Pe baza raspunsurilor, Siri ii va sfatui in consecinta legat de coronavirusul Wuhan. De exemplu, pe oamenii care au parte de tuse seaca si de scurtarea respiratiei, asistentul virtual al Apple ii va sfatui sa apeleze imediat serviciile de urgenta.

CITESTE SI:  Cum masoara aceasta aplicatie ritmul cardiac fara contact pe piele

Daca simptomele utilizatorilor nu sunt deosebit de grave, atunci Siri ii va sfatui pe utilizatori sa se izoleze, sa evite contactul cu alte persoane si sa solicite raspunsuri de la medici daca starea de sanatate se agraveaza.

Retineti ca acest nou update lansat de Apple nu este menit sa functioneze ca instrument de diagnosticare sigura. De asemenea, nu este un test pentru coronavirusul Wuhan, de aceea apelarea la medici este cea mai buna modalitate de a determina daca esti sau nu infectat.

CITESTE SI:  Cum arata aceste tatuaje nivelul glicemiei unui diabetic

In acest moment, aceasta caracteristica a asistentului virtual Siri al companiei Apple din Statele Unite pentru coronavirusul Wuhan este destinata doar utilizatorilor din Statele Unite, deci nu e clar daca aceasta va fi extinsa si in alte tari din lume.