fbpx

Cum au creat doi studenti manerul de usa care se sterilizeaza de la sine

Cum au creat doi studenti manerul de usa care se sterilizeaza de la sine

Studentii Sum Ming Wong si Kin Pong Li de la Universitatea din Hong Kong au conceput un maner de usa care se sterilizeaza si se curata de la sine.

Motivati de focarul sever de sindrom respirator acut din anii 2000, cei doi studenti au creat clanta care se sterilizeaza de la sine ca o alternativa la procesele actuale de curatare pe baza de substante chimice.

Daca esti cineva care prefera ca totul sa fie perfect curat (si 100% fara germeni), e posibil ca nu privesti cu ochi buni manerele usilor. Desigur, multi oameni folosesc manere de usi (pur si simplu nu au de ales).

CITESTE SI:  Ce lucru interesant a inventat un cantaret K-Pop pentru coronavirusul Wuhan

Asadar, trebuie fie sa le cureti si sa le sterilizezi in mod regulat, fie sa le suporti. Din fericire, niste studenti de la Universitatea din Hong Kong au inventat ceva ce poate curata automat clanta usii si sa o mentina fara germeni, informeaza Dezeen.

Nu este vorba despre un robot, ci despre un maner care se curata si se sterilizeaza de la sine. Acestea fiind spuse, clanta studentilor se va curata de la sine fara nicio interventie externa.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum reuseste un robot sa sorteze obiectele pentru reciclare

Aceasta foloseste lumina pentru sterilizare. Este practic un tub din sticla cu un capac din aluminiu la fiecare capat. Un invelis subtire pe tubul din sticla este responsabil pentru descompunerea bacteriilor.

Razele UV incep reactia chimica cu invelisul subtire, ceea ce contribuie la sterilizarea manerului usii studentilor. Manerul studentilor include un generator intern care produce raze UV prin transformarea energiei cinetice (rezultate din miscarea de deschidere si inchidere a usii) in energie luminoasa.

CITESTE SI:  De ce ecranul lui iPhone Xs Max este mai bun pentru ochi

Daca ai urmarit cu atentie explicatia de mai sus, vei intelege ca e foarte simplu. Este o solutie inteligenta la care nimeni nu s-a gandit pana acum.

De asemenea, se intampla sa fie una dintre inscrierile castigatoare pentru premiul “James Dyson Award”. Ai lua in considerare un astfel de maner de usa care se sterilizeaza de la sine al acelor studenti? Ce parere ai despre asta?