fbpx

Cum ar putea deveni oamenii telepatici

Cum ar putea deveni oamenii telepatici

Avem deja cateva interfete neurale care permit conectarea creierelor oamenilor la un computer folosind inteligenta artificiala. Chiar daca acest lucru pare a fi benefic doar in domeniul medical, o noua stire de The Royal Society indica faptul ca acestea ar putea avea numeroase alte intrebuintari, bune si rele, pentru toti oamenii.

Adica, implanturile cerebrale la oameni le-ar putea oferi abilitati telepatice. Desigur, suna palpitant. Dar e si o tehnologie infricosatoare. The Independent a analizat stirea si a impartasit cateva opinii destul de interesante care scot la iveala ingrijorari fata de confidentialitate si securitate in urma utilizarii implanturilor cerebrale.

CITESTE SI:  Cercetatorii creeaza "piele" pentru roboti care le va permite sa simta

“Oamenii ar putea deveni telepatici pana la un anumit punct, sa fie capabili sa comunice nu numai fara a vorbi, dar si fara cuvinte, prin aflarea gandurilor celuilalt. Acest lucru ar permite o colaborare fara precedent cu colegii si conversatii mai profunde cu cunoscutii”.

De asemenea, aceasta tehnologie de implant cerebral care ofera telepatie va va permite sa impartasiti ceea ce experimentati sau auziti (experiente senzoriale). Fara indoiala va fi o tehnologie inovatoare pentru telepatie, dar apar indoieli legate de controlul implantului cerebral.

CITESTE SI:  Cum s-ar putea inversa dementa si Alzheimerul, conform cercetatorilor

Facebook si Tesla lucreaza deja la propriile versiuni de interfete neurale in scopuri comerciale, dar asta nu cumva pune in pericol confidentialitatea oamenilor?

Stirea mai indica faptul ca guvernul ar trebui sa analizeze dezvoltarea acestei tehnologii de telepatie prin implanturi cerebrale, astfel incat companiile private sa nu o foloseasca pentru beneficii comerciale.

In stire se mai spune si de ce se doreste ca guvernul britanic sa analizeze aceasta tehnologie de telepatie pentru oameni. Se zice ca tehnologia ar putea transforma sectoare precum sistemul de sanatate nationala, sanatatea publica si asistenta sociala.

CITESTE SI:  De ce NASA intampina dificultati cu sonda sa de pe Marte

Deci, ideea unei interfete creier-computer cu mai multe abilitati este buna. Dar nu putem spune clar ca tehnologia de telepatie prin implant cerebral nu va fi folosita in scopuri rele, ca arma si ca forma de supraveghere asupra oamenilor.

Sursa imagine: Flickr.com