fbpx

Cum ar putea acest inhalator neutraliza coronavirusul Wuhan

Cum ar putea acest inhalator neutraliza coronavirusul Wuhan

O echipa de cercetatori au lucrat la dezvoltarea unui inhalator care poate neutraliza coronavirusul Wuhan. Acest inhalator este o solutie temporara pana ce apare un vaccin eficient si sigur care poate crea celor vaccinati imunitate la coronavirusul Wuhan.

Cu siguranta oamenii doresc sa vina ziua in care vor disparea restrictiile si in care nu vor mai trebui sa poarte masca pentru a nu se infecta cu coronavirusul Wuhan.

Acea zi va veni dupa ce un vaccin va ajunge pe piata. Intre timp, se pare ca cercetatorii de la Universitatea din California San Francisco au venit o solutie temporara.

CITESTE SI:  De ce Jack Dorsey de la Twitter doneaza 5 milioane de dolari

Este vorba despre un inhalator care elibereaza nanocorpi care pot contribui la prevenirea coronavirusului sa infecteze celulele. Nanocorpii sunt versiuni sintetice ale nanocorpilor de la diverse vietuitoare, iar cercetatorii au descoperit ca acesti nanocorpi au abilitatea de a se fixa pe proteina tepusa gasita in coronavirusul Wuhan si de a o neutraliza.

CITESTE SI:  De ce proiectul SETI pentru cautarea inteligentei nepamantene in Univers va fi inchis

Acesti nanocorpi din inhalator, denumiti AeroNabs, sunt recomandati sa fie utilizati o data pe zi si se pare ca vor oferi siguranta pana ce apare un vaccin pentru coronavirusul Wuhan.

Asta inseamna ca inhalatorul este o solutie temporara si actioneaza ca o alternativa la alte masuri de protectie precum purtarea unei viziere sau a unei masti.

Aceasta fiind spuse, inainte de a va entuziasma legat de asta, trebuie notat sa aceasta tehnologie de inhalator mai intai trebuie sa fie supusa studiilor clinice necesare si sa depaseasca diverse obstacole de reglementare inainte de a ajunge pe piata.

CITESTE SI:  De ce vaccinul Rusiei e ridiculizat, pe cand cel al Chinei e minunat

Pana atunci, tot va fi necesara (sau mai corect zis “impusa”) purtarea mastilor si distantarea sociala pentru coronavirusul Wuhan. Ce parere ai despre asta? Crezi ca acest inhalator va putea echivala cu distantarea sociala sau cu purtarea unei masti?