fbpx
Cum ajuta implanturile magnetice tratarea glaucomului

Cum ajuta implanturile magnetice la tratarea glaucomului

Glaucomul este un grup de boli oculare care afecteaza circa 3 milioane de oameni in Statele Unite si 64 de milioane de oameni in intreaga lume. De asemenea, este principala cauza a orbirii ireversibile in lume.

Glaucomul nu este o boala noua si s-au dezvoltat diverse modalitati de tratare. Implanturile oculare reprezinta una dintre metodele de tratare a glaucomului, iar ideea acestora este de a scoate o anumita substanta din ochi pentru a diminua presiunea oculara care poate cauza probleme precum dureri de cap si pierderea vederii.

CITESTE SI:  DARPA vrea sa creeze plante care functioneaza ca senzori care detecteaza atacuri biologice

Din pacate, se pare ca aceste implanturi pentru glaucom sunt mai putin ideale, deoarece studiile au dezvaluit ca acestea tind sa nu mai functioneze in decurs de 5 ani, iar asta din cauza blocajului.

Cu toate acestea, cercetatorii de la Universitatea Purdue considera ca ar putea avea solutia. Este vorba despre implanturi magnetice de ochi. Studiul a fost condus de profesorul Hyowon “Hugh” Lee, iar aceste implanturi magnetice de ochi functioneaza mai mult sau mai putin in acelasi mod ca cele actuale.

CITESTE SI:  Ce inseamna noua certificare primita de ecranele TV OLED ale LG

Cu toate acestea, diferenta este ca, deoarece sunt magnetice, atunci cand sunt introduse intr-un camp magnetic din afara corpului, acestea vor vibra si vor ajuta la scuturarea biomaterialelor care sunt blocate in ochi.

Asta inseamna ca pacientii cu glaucom si cu astfel de implanturi magnetice trebuie sa viziteze numai ocazional medicul pentru a elimina substantele din ochi si nu mai este nevoie sa se inlocuiasca implanturile care sunt costitisitoare.

CITESTE SI:  Se pregateste un nou standard WiFi, mai sigur

Cercetatorii cauta parteneri in speranta ca vor contribui la comercializarea tehnologiei magnetice care trateaza glaucomul. Mai multe detalii despre aceasta tehnologie pot fi gasite intr-un studiu publicat in ultimul numar al revistei Microsystems and Nanoengineering.