fbpx

Cum a prezis AI coronavirusul Wuhan inca din 2019

Cum a prezis AI coronavirusul Wuhan inca din 2019

Pe 9 ianuarie 2020, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) a notificat publicul despre coronavirusul Wuhan din China. O informatie care nu e foarte raspandita e faptul ca o companie canadiana AI a reusit sa ofere avertismente despre acel coronavirus Wuhan din China inca din decembrie 2019, inaintea tuturor.

Dupa cum multi au fost informati, exista focarul de coronavirus care provine din Wuhan, China. Este o situatie destul de alarmanta, deoarece, in ciuda celor mai bune eforturi din partea Chinei, coronavirusul Wuhan a reusit sa se raspandeasca in diverse parti ale lumii, existand raportate infectii pana si in SUA.

CITESTE SI:  Noul cip Huawei Kirin 970 are inteligenta artificiala incorporata

Desigur, OMS dar si alte organizatii si guverne din intreaga lume au trimis public avertismente despre coronavirusul din China. Se pare ca, datorita utilizarii AI, o companie canadiana pe nume BlueDot a prezis dezastrul inaintea altor organizatii majore.

Compania BlueDot specializata in AI s-a bazat pe un algoritm bazat pe AI care foloseste lucruri precum stirile din alte tari, retele de boli de plante si de necuvantatoare si proclamatiile oficiale inainte de a realiza preziceri.

CITESTE SI:  Microsoft despre streaming-ul de jocuri pe dispozitivele Apple

Pe baza acestui fapt, compania AI BlueDot a reusit sa-si avertizeze clientii sa evite locuri precum Wuhan, China, pe 31 decembrie 2019, cu o saptamana inainte ca OMS si altii sa trimita (pe 9 ianuarie 2020) un avertisment public pentru acel coronavirus Wuhan, in timp ce Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite a trimis avertismente pe 6 ianuarie 2020.

CITESTE SI:  VIDEO: Creatorilor YouTube non-americani li se vor deduce aceste taxe

Utilizarea AI in domeniul medical si al sanatatii nu este noua, pentru ca anterior aceasta tehnologie a fost folosita cu succes pentru a repera probleme de sanatate din timp, inainte de a aparea simptome, dar si pentru a repera boli la pacienti pe care un medic uman le-ar putea omite din neatentie. Ce parere ai despre faptul ca acea companie AI a reusit sa prezica aparitia coronavirusului Wuhan din China in 2019, inaintea tuturor?