fbpx

Cum a fost vindecat de surditate un pacient

Cum a fost vindecat de surditate un pacient

Surditatea este o afectiune cu care multi oameni traiesc in ziua de azi. Exista modalitati de a creste nivelul auzului celor cu surditate partiala, dar nu prea exista optiuni pentru cei care sufera de surditate totala.

Cei care sunt afectati de surditate de obicei nu au de ales si trebuie sa traiasca asa. E adevarat ca dispozitivele auditive s-au imbunatatit mult de-a lungul anilor, dar nu s-a reusit pana acum gasirea unui tratament deplin si usor.

CITESTE SI:  Inteligenta artificiala ajuta serviciile de urgenta sa diagnosticheze atacurile de cord

Cum am zis, pana acum. Conform unui comunicat de presa al guvernului sud-african, se pare ca medicii din regiune au efectuat primul transplant de ureche medie, ceea ce in schimb a vindecat un pacient de surditate.

Prin folosirea unor oase de ureche medie dezvoltate de profesorul Mashudu Tshifularo si de echipa sa de la Universitatea din Pretoria, se are ca s-a reusit cu succes vindecarea surditatii la un pacient.

CITESTE SI:  Cum sunt noile smartwatch-uri Garmin si ce preturi au

Acest pacient a putut auzi din nou dupa ce urechea sa a fost afectata intr-un accident de masina. Potrivit profesorului, “Prin inlocuirea doar o oaselor care nu functionau corect, procedeul poarta un risc semnificativ mai mic decat protezele cunoscute si procedurile lor chirurgicale asociate. Vom folosi titaniu pentru aceasta procedura, material care este biocompatibil. De asemenea, vom folosi in viitor un endoscop pentru a realiza inlocuirea, asa ca se asteapta ca transplanturile vor fi rapide si cu cicatrici minime”.

CITESTE SI:  Pentru ce o femeie a fost atentionata de Apple Watch

Cea mai buna parte a acestei interventii chirurgicale de vindecare este ca aceasta poate fi efectuata asupra oricarui pacient, inclusiv pe nou-nascutii care s-au nascut cu surditate.

De asemenea, reduce riscul de paralizie a nervului facial la pacienti care poate aparea daca nervul facial care trece prin spatiul urechii medii este afectat in timpul interventiilor chirurgicale conventionale.