fbpx

Cum a fost vindecat de HIV inca un pacient

Cum a fost vindecat de HIV inca un pacient

O a doua persoana a fost se pare vindecata de HIV, conform unui studiu de caz care a fost publicat in revista Nature. Practic, unii cercetatori cred ca un pacient din Londra a fost vindecat de HIV, infectie care afecteaza 37 de milioane de oameni din intreaga lume.

In prezent, datorita dezvoltarii medicinei, stiintei si tehnologiei moderne, persoanele care se imbolnavesc de HIV pot continua sa duca vieti relativ normale.

Asta chiar daca vietile lor au fost scurtate din moment ce nu se stie niciun tratament definitiv pentru aceasta boala pentru a fi vindecati. Cu toate acestea, exista speranta.

CITESTE SI:  Cum e pedepsit cercetatorul care a editat genele unor bebelusi

Conform unor informatii recente, se pare ca un pacient din Londra ar putea fi cea de-a doua persoana din lume care s-a vindecat de HIV. Primul om s-a vindecat acum 10 ani in urma si a fost un fel de accident, deoarece acel pacient primea tratament pentru cancer.

CITESTE SI:  Cum va lupta BBC cu stirile false impreuna cu giganti tehnologici

Acesta a primit un transplant de maduva osoasa si a descoperit ca tranplantul a vindecat cumva HIV. Cu toate acestea, cercetatorii nu au reusit sa reproduca rezultatele, cel putin pana acum.

Pacientul din Londra a dovedit ca rezultatele primului pacient nu au fost pur si simplu noroc si ca exista o sansa ca oamenii sa se poata vindeca de HIV.

Potrivit lui Ravindra Gupta, autorul principal al studiului si profesor la Universitatea din Londra, divizia infectii si imunitate, “Prin obtinerea ameliorarii la un al doilea pacient folosind aceeasi abordare, am dovedit ca primul om vindecat nu a fost o anomalie si ca tratamentul (cu masuva osoasa) a eliminat HIV din acesti doi oameni”.

CITESTE SI:  Cum a fost de folos Apple Watch unui individ care era cu bicicleta in munti

De asemenea, acesta mentioneaza ca aceasta metoda s-ar putea sa nu fie potrivita pentru toti pacientii. Cu toate acestea, profesorul spera ca cel putin astfel vor fi oferite sperante pentru noi strategii de tratament.