fbpx

Coronavirusul Wuhan. Pentru ce e acuzata o companie din India

Coronavirusul Wuhan. Pentru ce e acuzata o companie din India

Coronavirusul Wuhan ne-a schimbat fara indoiala vietile, iar mersul intregii lumi nu mai este la fel cum era inainte. Economia a fost blocata, pietele la fel, totul se reduce acum doar la supravietuire. O companie de telecomunicatii din India a ajuns in niste controverse care au legatura intr-un fel cu coronavirusul Wuhan. Un cercetator de securitate din India a descoperit ceva in neregula la o baza de date a acestei companii indiene.

CITESTE SI:  VIDEO: Au aparut roboti care pot efectua sarcini observand oamenii

Jio, compania de telecomunicatii mobile indiana din care Facebook tocmai a cumparat o participatie de 9,9%, ar putea fi in centrul unor controverse legate de confidentialitate.

Conform publicatiei TechCrunch, compania de telecomunicatii din India nu a securizat o baza de date conectata la un verificator de simptome pentru coronavirusul Wuhan, verificator lansat in martie.

Cercetatorul de securitate Anurag Sen a gasit aceasta baza de date pentru coronavirus si a alertat publicatia TechCrunch, publicatie care apoi a transmis informatia celor de la Jio din India.

CITESTE SI:  Cui ofera Uber zeci de milioane de masti medicale, pentru coronavirusul Wuhan

Baza de date din India pentru coronavirusul Wuhan continea jurnale care se desfasurau de pe 17 aprilie pana cand Jio a fost informata despre bresa si s-a ocupat de aceasta. Se presupune ca baza de date continea date de auto-testare, inclusiv relatiile familiale ale persoanelor, varsta si simptomele.

Mai ingrijorator este faptul ca inregistrarile, in unele cazuri, includeau date de locatie, cum ar fi adresele postale. Dupa notificare, baza de date pentru coronavirusul Wuhan a fost scoasa, iar un purtator de cuvant al companiei de telecomunicatii Jio a declarat pentru TechCrunch ca serverul era destinat doar monitorizarii performantei site-ului web. Acel purtator de cuvant al companiei de telecomunicatii Jio din India a adaugat ca s-a trecut la masuri chiar dupa instiintare.