fbpx

Coronavirusul. Apple explica cum functioneaza sistemul de urmarire a contactilor

Coronavirusul. Apple explica cum functioneaza sistemul de urmarire a contactilor

Companiile Apple si Google din Statele Unite au impartasit pana acum destule informatii despre planurile lor pentru sistemul de urmarire a contactilor pentru coronavirusul Wuhan, in anuntul lor comun, dar exista inca destule necunoscute despre sistemul de urmarire Apple si Google pentru contacti si pentru coronavirusul Wuhan.

Cu toate acestea, compania Apple din Statele Unite fost dispusa sa ofere niste lamuriri despre sistemul de urmarire a contactilor, pentru The Verge. Compania Apple este constienta de limitarile Bluetooth si ca aplicatiile de urmarire a contactilor pot tine cont de durata apropierii, pentru a reduce sansele de alarma falsa pentru coronavirus.

CITESTE SI:  Cum vei putea relua jocurile exact de unde ai ramas pe Xbox Series X, chiar si dupa restartarea consolei

Este posibil ca sistemul de urmarire a contactilor dezvoltat de Apple si Google sa te avertizeze numai atunci cand te-ai aflat pentru o durata de timp substantiala in apropierea unui pacient infectat cu coronavirusul Wuhan. Ai putea chiar primi o alerta daca a existat o persoana infectata in acelasi autobuz, de exemplu, dar nu si daca ai trecut pe langa acea persoana in spatii deschise.

De asemenea, compania tehnologica Apple a oferit detalii suplimentare despre modul in care va functiona API-ul de urmarire a contactilor. Cand functia pentru coronavirusul Wuhan este integrata la nivelul sistemului de operare, va trebui sa te inscrii in API pentru a putea incepe sa trimita si sa primeasca semnale Bluetooth.

CITESTE SI:  Potentiala veste buna pentru "reactivarea" coronavirusului Wuhan la pacientii vindecati

Iar daca nu ai o aplicatie de asistenta medicala instalata pe smartphone chiar in acest moment, inca vei primi ultimele doua saptamani de evenimente de proximitate odata ce instalezi aplicatia. Totusi, aceste lucruri nu asigura un sistem de urmarire Apple si Google perfect pentru contacti si pentru coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Cum se asigura Uber ca pasagerii si soferii poarta masti

S-ar putea sa nu elimine complet alertele false si exista sanse ca coronavirusul Wuhan sa se raspandeasca prin interactiuni foarte scurte si sa nu apara nicio alerta.

Cu toate acestea, acest sistem de urmarire a contactilor al Apple si Google s-ar putea dovedi eficient ori de cate ori oficialii din lume sunt gata sa ridice masurile de izolare pentru coronavirusul Wuhan. S-ar putea ca oamenii sa fie nevoiti sa ramana la domiciliu doar in anumite situatii, decat sa indure in continuare distantarea sociala.