fbpx
Compania care a brevetat un ecran extensibil pentru scopuri medicale

Compania care a brevetat un ecran extensibil pentru scopuri medicale

O anumita companie a brevetat un ecran extensibil si care ar putea fi folosit in scopuri medicale, iar brevetul a fost publicat recent. Acea companie e deja foarte apreciata pentru varietatea de displayuri superioare pentru diverse tipuri de dispozitive, inclusiv smartphone-uri, tablete si TV-uri.

Compania Samsung produce displayuri de inalta calitate, indiferent ca e vorba despre displayuri OLED pentru telefoane, tablete sau TV-uri. In ultimii ani, Samsung a produs si displayuri pliabile.

Se pare ca Samsung isi va folosi experienta pentru a produce un nou tip de ecrane, displayuri care se pot extinde. Potrivit brevetului descoperit de Patently Apple, Samsung a inscris un brevet pentru un ecran extensibil si care ar putea fi folosit in scopuri medicale.

CITESTE SI:  Samsung ar putea adauga o caracteristica sociala la Samsung Pay

Brevetul companiei descrie faptul ca ecranul extensibil ar putea incorpora biosenzori care ar putea monitoriza diverse aspecte medicale. Sunt descrise diverse situatii si intrebuintari, cum ar fi faptul ca ecranul extensibil ar putea include un senzor EGC, un senzor ECG si asa mai departe.

CITESTE SI:  Ce pret si specificatii are HP Omen X 2S - laptop de gaming cu doua ecrane

De asemenea, ar putea fi inclusa o antena RFID, un senzor de miscare si asa mai departe. Senzorii pentru piele nu sunt ceva nou. In trecut, cercetatorii au incercat sa creeze dispozitive purtabile pentru piele care pot masura temperatura, iar unele companii de moda au creat chiar si patch-uri medicale care iti poti indica daca corpul tau a fost expus in mod exagerat la UV.

CITESTE SI:  De ce Sony concediaza mare parte dintre angajatii din divizia sa de smartphone-uri

Cu toate acestea, brevetul companiei Samsung e diferit pentru ca include un ecran extensibil care ar putea oferi diverse detalii medicale simultan. Nu e clar daca Samsung va crea sau nu un dispozitiv medical pe baza acestui brevet.

Dar avand in vedere faptul ca compania din Coreea de Sud isi produce propriile dispozitive purtabile, poate ca va aparea si un dispozitiv purtabil cu ecran extensibil de la Samsung in scopuri medicale in viitor.