fbpx

Cine lucreaza la un ventilator medical de doar 100 de dolari pentru coronavirusul Wuhan

Cine lucreaza la un ventilator medical de doar 100 de dolari pentru coronavirusul Wuhan

Unitatile medicale din intreaga lume se confrunta cu o lipsa de echipamente medicale. De vina este coronavirusul Wuhan care a infectat sute de mii de oameni in lume. E clar, e vorba despre mai multi pacienti decat pot gazdui majoritatea spitalelor. Unul dintre echipamentele care le cam lipsesc spitalelor sunt ventilatoarele medicale esentiale pentru unii pacienti infectati cu coronavirusul Wuhan.

Problema cu acestea este ca sunt scumpe, pot costa circa 30.000 de dolari fiecare. Cu toate acestea, cei de la MIT lucreaza pentru a lansa planuri pentru ventilator de urgenta care poate fi produs cu 100 de dolari folosind materiale existente, iar acele planuri vor fi lansate online in mod gratuit, pentru a fi de folos celor care se confrunta cu coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  Actionarii au aprobat fuziunea Disney-Fox. Ce obstacole mai exista

MIT lucreaza de fapt la un astfel de dispozitiv de circa un deceniu. Acest design al ventilatorului medical de 100 de dolari a fost creat de un grup de studenti care lucrau cu medici locali.

Cu toate acestea, proiectul a fost suspendat dupa ce studentii au publicat o lucrare care detaliaza designul si testarea. Dar acum ca a aparut noul tip de coronavirus, munca la proiect a fost reluata.

Una dintre componentele principale ale ventilatorului medical este un respirator cu valva de sac, ceea ce o multime de spitale au deja la indemana. Ceea ce spitalele au consta practic intr-un ventilator medical actionat manual folosit in situatii de urgenta, pana cand un ventilator mecanic poate fi conectat la pacientul cu coronavirus Wuhan.

CITESTE SI:  Ce pret urias are smartphone-ul Xperia XZ2 Premium al Sony

Designul de 100 de dolari al celor de la MIT foloseste acel sac, dar si un sistem mecanic care va contribui la automatizarea procesului de pompare pentru pacientii cu coronavirus Wuhan. Cheia acestui ventilator medical de 100 de dolari pentru coronavirusul Wuhan este ca poate pompa sacul intr-o maniera controlata, fara a-l deteriora.

Potrivit unuia dintre membrii echipei care a lucrat la proiect: “Noi lansam indrumari de proiectare (clinice, mecanice, electrice, testare) in mod regulat, pe masura ce este dezvoltat si documentat. Incurajam echipele de inginerie clinica sa lucreze cu resursele lor locale, urmarind in acelasi timp principalele specificatii si informatii de siguranta si salutam orice contributie pe care o pot avea alte echipe”.

CITESTE SI:  Ce pret are planul de internet mobil nelimitat al Yahoo

Intre timp, au aparut si alte companii care doresc sa creeze ventilatoare medicale pentru pacientii cu coronavirusul Wuhan, printr-un design open-source, in timp ce compania Ford lucreaza impreuna cu alte companii pentru a produce, la fel, ventilatoare medicale pentru coronavirusul Wuhan.

Facebook