SUA acuza o anumita tara pentru niste atacuri cibernetice menite sa-i permita acelei tari sa fure cercetari privind tratamente si vaccinuri pentru coronavirusul Wuhan. E posibil sa nu fie asa, pentru ca nu exista dovezi palpabile ca SUA nu vor doar sa starneasca critici asupra acelei tari.
Probabil nu te va surprinde sa auzi ca au loc atacuri cibernetice sustinute de state in timpul pandemiei de coronavirus Wuhan. Dar se intampla ca SUA sa fie convinse ca o anumita tara desfasoara o activitate de anvergura.
Oficialii sustin pentru CNN ca au observat o crestere a atacurilor cibernetice asupra agentiilor guvernamentale din SUA si a firmelor farmaceutice si au asociat aceasta campanie cu China care ar dori cercetarile despre coronavirus.
Se presupune ca China incearca sa fure cercetarile despre coronavirusul Wuhan din SUA pentru a dezvolta tratamente si vaccinuri. Atacurile cibernetice au afectat un sir de furnizori de servicii medicale si companii farmaceutice, iar Departamentul de Sanatate si Servicii Umane din SUA au observat o crestere a atacurilor cibernetice zilnice, relateaza CNN.
China nu a oferit un punct de vedere asupra acuzatiilor aduse. Trebuie mentionat ca si alte tari au fost acuzate pana acum de exploatarea coronavirusului Wuhan.
Reuters, de exemplu, a sustinut ca atacatorii cibernetici iranieni au incercat sa compromita lucratorii OMS. Rusia si Coreea de Sud se afla, de asemenea, pe lista posibililor vinovati.
Totusi, o campanie chineza ar fi in concordanta cu informatiile anterioare. China a sustinut, de exemplu, o campanie de dezinformare pentru a provoca haos in jurul coronavirusului Wuhan.
De asemenea, oficialii au acuzat si in trecut China pentru atacuri cibernetice asupra serviciilor de sanatate. Indiferent daca China este sau nu responsabila pentru noile atacuri cibernetice care au ca subiect cercetarile despre coronavirusul Wuhan, SUA par sa fie convinse ca China are vreo legatura.