fbpx
Ce oameni ar fi dezvoltat o imunitate incredibila la COVID-19

Ce oameni ar fi dezvoltat o imunitate incredibila la COVID-19

Anumiti cercetatori ar fi descoperit un lucru interesant in legatura cu COVID-19. Cercetatorii ar fi descoperit ca unii oameni care s-au infectat cu coronavirusul Wuhan au dezvoltat o imunitate incredibila la acest coronavirus, precum si la mutatiile sale viitoare.

Consensul general pare acum sa fie faptul ca vaccinurile pot preveni COVID-19, dar acest lucru nu e 100% sigur. Ideea e ca reduce simptomele pentru ca boala sa fie mai putin grava.

Asta inseamna ca, pe baza traiectoriei actuale, COVID-19 ar putea fi o boala endemica cu care va trebui sa convietuim, similar cu gripa, malaria si asa mai departe.

CITESTE SI:  Ce pret are acest dispozitiv Zoom pentru conferinte video

Cu toate acestea, unii cercetatori au descoperit ceva. Intr-un studiu publicat luna trecuta, Paul Bieniasz, un virolog de la Universitatea Rockefeller, si colegii sai au constatat ca unii oameni au dezvoltat o imunitate incredibila impotriva COVID-19, dar si asupra mutatiilor viitoare posibile.

Acest lucru a fost testat de cercetatori cu un coronavirus proiectat pentru a fi foarte rezistent la neutralizare cu 20 de mutatii diferite proiectate pentru a preveni anticorpii sa se ataseze de acesta.

CITESTE SI:  Evenimentul de gaming ce nu va avea loc nici online

Rezultatul de imunitate a fost uimitor, anticorpii reusind sa neutralizeze coronavirusul. Cu toate acestea, exista un clenci. Acesti anticorpi pareau ca s-au dezvoltat la persoanele care au fost infectate anterior cu COVID-19 si carora li s-au administrat vaccinuri pe baza pe mRNA.

Totusi, cercetatorii nu pot fi siguri daca toti cei care s-au infectat cu coronavirus si care s-au vaccinat cu un vaccin mRNA vor dezvolta acest nivel de imunitate la COVID-19.

CITESTE SI:  Tara care ar putea primi kituri de testare la domiciliu a coronavirusului Wuhan

Potrivit cercetatorului Bieniasz: “Pe baza acestor constatari, pare ca sistemul imunitar va putea in cele din urma neutraliza coronavirusul. Si daca lucrurile vor evolua pozitiv, SARS-COV-2 va deveni o categorie de agenti de infectare care confera doar o raceala”. Ce parere ai despre asta? E aceasta stire despre imunitatea la COVID-19 o stire de incredere sau crezi ca e doar o propaganda de-a cercetatorilor?