fbpx

Ce eficienta impresionanta ar avea acest vaccin pentru coronavirus

Ce eficienta impresionanta ar avea acest vaccin pentru coronavirus

O anumita companie sustine ca a dezvoltat un vaccin foarte eficient pentru coronavirusul Wuhan. Acea companie a dezvaluit care este eficienta impresionanta, in procente. Totusi, aceasta a fost calculata prin studii clinice, asa ca rezultatele pentru publicul larg ar putea fi diferite.

In prezent, exista diverse companii care dezvolta vaccinuri pentru noul coronavirus. Niciunul dintre acestea nu a ajuns inca pe piata. Din fericire, conform Pfizer/BioNTech, una dintre companiile care dezvolta un vaccin pentru coronavirus, al lor are o eficienta impresionanta de 90%.

CITESTE SI:  Caror masini Tesla existente li se va spori autonomia printr-un update software

Desigur, o eficienta de 100% ar fi ideala intr-o lume ideala, dar in cazul vaccinurilor nu e niciodata cazul. Cu toate acestea, cea de 90% a depasit asteptarile majoritatii expertilor.

In acest moment, autoritatile de reglementare sustin ca sunt dispuse sa aprobe un tratament pentru coronavirus care are o eficienta de doar 50%, asa ca eficienta de 90% este ceva destul de impresionant.

CITESTE SI:  Ce lauda Apple la smartphone-ul iPhone XR

Potrivit Dr. Albert Bourla, presedintele si CEO-ul Pfizer: “Astazi este o zi minunata pentru stiinta si umanitate. Primul set de rezultate din studiul nostru de faza 3 ofera incredere in ceea ce priveste capacitatea vaccinului nostru de a preveni infectarea cu noul coronavirus. Atingem aceasta etapa critica in programul nostru de dezvoltare intr-un moment in care lumea are nevoie de acestea, ratele de infectare stabilind noi recorduri, unitatile spitalicesti apropiindu-se de supracapacitate, iar economiile nationale inchizandu-se”.

CITESTE SI:  Cum doreste o companie aeriana sa creasca gradul de confort pentru calatori pentru zborurile lungi

Acestea fiind spuse, rezultatele se bazeaza pe studii clinice, deci nu e clar daca va avea aceleasi rezultate si cand va fi lansat publicului larg. Dar, pentru moment, acest vaccin pentru coronavirus e destul de incurajator. Ce parere ai despre acest lucru? Esti dispus sa te vaccinezi cu acesta?