fbpx

Ce companie straina a dezvoltat pentru Japonia aplicatia pentru coronavirusul Wuhan

Ce companie straina a dezvoltat pentru Japonia aplicatia pentru coronavirusul Wuhan

Japonia a lansat aplicatia sa de urmarire a contactilor pentru coronavirusul Wuhan, iar oficialii de acolo spera ca aceasta va contribui la prevenirea unui al doilea val de infectari.

Aplicatia pentru Japonia care are ca scop urmarirea contactilor pentru coronavirusul Wuhan s-a confruntat cu diverse provocari legislative de cand s-a inceput lucrul la aceasta. Dupa cum sustine Nikkei Asian Review, o sursa guvernamentala implicata in discutii a declarat: “Am dorit sa lansam aplicatia atunci cand aveam o situatie de urgenta (in luna mai), dar nu am reusit la timp”.

CITESTE SI:  Ce aplicatii despre coronavirusul Wuhan sunt respinse de Google si Apple

Guvernul din Japonia a angajat o echipa de dezvoltatori de la compania Microsoft pentru a dezvolta aplicatia care foloseste tehnologia de baza dezvoltata in comun de companiile Apple si Google.

Compania Code for Japan din Tokyo, Japonia, a fost initial angajata pentru a conduce proiectul, dar conditiile impuse de companiile Apple si Google – si anume ca softul pentru coronavirus putea fi gestionat doar de agentiile de sanatate publica – a necesitat ca proiectul sa fie transferat la Ministerul Sanatatii, Muncii si Bunastarii din Japonia – si a fost gasit un alt dezvoltator.

CITESTE SI:  Smartphone-ul care s-a vandut cel mai bine in prima jumatate a anului

Circa o luna de munca s-a risipit si, intre timp, aplicatiile de urmarire a contactilor pentru coronavirusul Wuhan au fost lansate de peste 40 de tari.

Aplicatia pentru coronavirusul Wuhan (dezvoltata de compania Microsoft) – cunoscuta in Japonia drept COCOA – foloseste Bluetooth pentru a colecta date atunci cand se afla la distanta de un metru de un alt dispozitiv timp de o vreme.

CITESTE SI:  Ce filme mai speciale ar putea oamenii inchiria pentru 3000 de dolari

Daca, ulterior, o persoana indica softului ca s-a detectat pozitiv pentru coronavirusul Wuhan, se vor scana doua saptamani de date de contact si vor fi informate toate persoanele care au fost in imediata apropiere a celui infectat.

Aplicatia Japoniei – pentru coronavirusul Wuhan – dezvoltata de compania Microsoft nu stocheaza informatii personale, cum ar fi locatiile si numerele de telefon, in conformitate cu platforma dezvoltata de companiile Apple si Google.