fbpx
Ce au creat cercetatorii din Israel care poate detecta crizele epileptice cu o ora inainte

Ce au creat cercetatorii din Israel care poate detecta crizele epileptice cu o ora inainte

Cercetatorii de la o universitate din Israel au dezvoltat ceva ce poate detecta crizele epileptice cu o ora mai devreme, ceea ce e incredibil. Acel ceva anume al oamenilor de stiinta din Israel a avut o precizie de aproape 100%.

Persoanele care au ocazional crize epileptice s-ar putea sa aiba dificultati in a trai o viata normala. Acest lucru se datoreaza faptului ca uneori aceste crize epileptice pot avea loc din senin si pot fi periculoase, deoarece pot duce la accidente si, uneori, chiar la deces.

CITESTE SI:  Cum sa nu incepi o afacere. Startup-ul de inchiriere de umbrele al Chinei nu-i poate opri pe oameni sa le fure

Cu toate acestea, cercetatorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Israel, au dezvoltat ceva pentru asta. Este vorba despre un dispozitiv EEG purtabil care foloseste machine learning pentru a detecta crizele epileptice cu pana la o ora inainte ca acestea sa aiba loc.

Asta inseamna ca, atunci cand dispozitivul purtabil al cercetatorilor din Israel detecteaza o posibila criza viitoare, acesta poate alerta purtatorul ca se poate intampla. Astfel, persoana poate lua medicamente pentru crize epileptice, sau sa se asigure ca, daca se intampla, se afla intr-un loc sigur.

CITESTE SI:  Utilizatorii de BlackBerry tin cel mai mult la smartphone-urile lor

Acest dispozitiv purtabil al cercetatorilor din Israel nu e de fapt primul de acest gen. Cercetatorii de la Universitatea din Lousiana din Lafayette au dezvoltat un dispozitiv similar in 2019 si care a avut rezultate similare.

Cu toate acestea, cercetatorii din Israel sustin ca dispozitivul lor foloseste mai putini electrozi EEG, ceea ce inseamna ca se poate crea un dispozitiv mai compact daca ar fi vreodata comercializat.

CITESTE SI:  Cercetatorii au descoperit o modalitate de a hackui monitoarele pentru a te spiona

Pana acum, pe baza testarii cercetatorilor din Israel, algoritmii lor au reusit sa obtina o precizie de 95-97%. Chiar daca au existat pozitive false de la acel dispozitiv purtabil, presupunem ca acesta nu e un lucru neaparat rau. La urma urmei, e mai bine sa previi decat sa aiba loc o criza epileptica pe neasteptate.